Zapečené noky jsou skvělým a vyváženým bezmasým receptem, který se skvěle hodí na odlehčení po vánočních svátcích.
Počet porcí 4porce
Doba přípravy 5 minutesmins
Doba vaření 30 minutesmins
Celkový čas 35 minutesmins
Pomůcky
1 plech na pečení
Ingredience
500ggnocchi
1lilek
1červená paprika
1žlutá paprika
1/2cukety
1červená cibule
4stroužkyčesneku
400ghnědé čočky v konzervě
Na zálivku:
80mlolivového oleje
1lžícesušeného oregana
1lžícevinného octa
1citron
2stroužkyčesneku(prolisované)
1lžičkasoli
1/2lžičkymletého pepře
Na dokončení:
čerstvé bylinky(petržel, máta, kopr)
200gčerstvého kozího sýra
černé olivy
Postup
Troubu si předehřejte na 200℃ a plech vyložte pečicím papírem.
Všechny ingredience na zálivku společně promíchejte a odložte stranou.
Čočku slijte a lehce osušte. Obě papriky, lilek a cuketu nakrájejte na větší kostky. Červenou cibuli nakrájejte na měsíčky a stroužky česneku na tenké plátky. Vše společně přendejte na plech vyložený pečicím papírem a přidejte na plech také noky.
Zeleninu společně s čočkou zalijte připravenou zálivkou a důkladně promíchejte. Vložte do předehřáté trouby a pečte 25 minut.
Po 25 minutách plech vyndejte z trouby a posypte rovnoměrně kozím sýrem. Vraťte zpět do trouby a pečte dalších cca 5-7 minut, aby se sýr lehce roztekl.