Cibuli najemno nakrájejte a česnek nasekejte na tenké plátky. Sušená rajčata nakrájejte nadrobno.
Do pánve přidejte olivový olej a na středním plameni osmahněte cibuli cca 5-8 minut, dokud nezesklovatí.
Přidejte protlak, sladkou i uzenou papriku a vařte 2 minuty, dokud směs nezhnědne a nezačne krásně vonět. Poté přidejte obě plechovky nakrájených rajčat a sušená rajčata.
Do omáčky rozdrobte kostku bujónu. Přidejte lahůdkové droždí, sójovou omáčku, balsamikový ocet a nechte směs na středním ohni bublat 5 minut.
Nyní do omáčky přidejte také gnocchi a vařte cca 5 minut do změknutí. Nakonec do směsi vmíchejte vařenou čočku a míchejte další 2-3 minuty, aby se prohřála.
Zatímco se omáčka pomalu vaří, připravte krémovou omáčku z kešu ořechů. Všechny ingredience dejte do mixéru a mixujte do hladka. Ochutnejte a případně dochuťte.
Hotové noky s čočkovým ragú servírujte do hlubších misek, navrch dejte štědrou lžíci kešu krému a posypte naseknou petrželkou.