Go Back

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Neznám jednoduší způsob, jak si připravit skvělou omáčku k těstovinám, která je téměř bez práce, zato plná chuti! Zelenina se nejprve upeče v troubě, poté ji rozmixujete s pár dalšími ingrediencemi a máte hotovo!
Počet porcí 6 porcí
Doba přípravy 5 minutes
Doba vaření 50 minutes
Celkový čas 55 minutes

Pomůcky

  • 1 plech na pečení
  • 1 tyčový mixér

Ingredience

  • 400 g nevařených těstovin
  • 300 g rajčat
  • 1 velká cibule
  • 2 větší mrkve
  • 3 červené papriky
  • 2 celé česneky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3/4 lžička soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1/2 lžičky chilli vloček (lze vynechat)
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 200 g cottage sýru
  • 200 ml smetany
  • strouhaný parmezán k servírování

Postup

  • Předehřejte si troubu na 200°C. Zeleninu si nakrájejte na větší kousky, cibuli nakrájejte na klínky a každý česnek shora zakrojte.
  • Zeleninu rozprostřete na plech, zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a ochuťte sušeným oreganem a chilli vločkami. Důkladně promíchejte a vložte do předehřáté trouby. Pečte cca 45 minut.
  • Těstoviny uvařte dle návodu na obalu tak, aby byly al dente. Těstoviny slijte a část vody z těstovin si dejte stranou.
  • Upečenou zeleninu (kromě česneku) přendejte do většího hrnce (počítejte s tím, že v tomto hrnci pak budete omáčku míchat s těstovinami, tak aby se vám vše do hrnce vešlo).
  • Pečený česnek vymačkejte a přidejte k zelenině. Do hrnce pak vlijte také smetanu, přidejte bazalku a cottage sýr. Pomocí tyčového mixéru pak omáčku vymixujte dohladka.
  • Do rozmixované omáčky přidejte uvařené těstoviny a pořádně promíchejte. Pokud by se vám omáčka zdála příliš hustá, přilijte do omáčku trochu vody z těstovin.
  • Podávejte posypané nastrouhaným parmezánem. Dobrou chuť!
Kalorie: 488kcal
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Italská
Klíčové slovo: Bez alkoholu, Léto, Pro děti, Rychlé, Vegetariánské, Z jednoho hrnce