Kuřecí maso nejprve osolte, opepřete a obalte ve směsi koření (cibule, tymián, uzená a sladká paprika).
V hluboké pánvi či hrnci rozpalte olej a kuřecí stehna na něm z obou stran opékejte (nejprve kůží dolů) dozlatova. Trvá to cca 3-4 minuty z každé strany.
Jakmile máte kuře opečené, vyndejte ho z pánve a odložte stranou. Do stejné pánve, ve které jste opékali kuře, přidejte najemno nasekaný česnek a nadrobno nakrájnou cibuli. Restujte 1-2 minuty na středním plameni.
Poté do pánve přidejte kuřecí vývar, salsu a směs přiveďte k varu. Jakmile vám omáčka začne probublávat, vařte ji cca 5 minut a poté do ní vraťte zpět opečené kuřecí maso.
Pánev přiklopte a na mírném plameni vařte cca 25-30 minut. Občas promíchejte, aby se vám omáčka nepřipalovala na dno pánve.
Poté maso z omáčky vyndejte na velké prkénko a pomocí 2 vidliček natrhejte i s kůží na menší kousky.
Kuře vraťte zpět do omáčky, promíchejte a už jen 1-2 minuty povařte, aby se kousky kuřecího masa obalily v omáčce a chutě se hezky spojily.
Pak už si jen připravte tacos tak, jak je máte rádi. Já je nejraději podávám s guacamole, nakládanou červenou cibulí a čerstvým koriandrem a pokapané limetkovou šťávou.