Go Back

Snídaňové burrito

5 from 1 vote
Snídaňové burrito je tím nejlepším způsobem, jak začít ráno. Je plné bílkovin, vlákniny a zdravých tuků a představuje tak skvělou vyváženou snídani, která vás zasytí na celé dopoledne.
Počet porcí 4 porce
Doba přípravy 5 minutes
Doba vaření 25 minutes
Celkový čas 30 minutes

Pomůcky

  • 1 nepřilnavá pánev

Ingredience

  • 4 pšeničné tortilly
  • 8 vajec
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 30 g másla
  • 1 avokádo
  • 1 červená paprika
  • 75 g čerstvého špenátu
  • 100 g strouhaného čedaru
  • 150 g černých fazolí
  • 75 g sterilované kukuřice
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

  • Pánev rozehřejte na střední teplotu. Položte na ni červenou papriku a nechte ji z každé strany 4 až 5 minut opékat dokud nezměkne a lehce nezčerná. Poté odstraňte střed papriky a nakrájejte ji na proužky.
  • Vejce si rozklepněte do mísy. Přidejte smetanu, osolte a opepřete a pomocí vidličky vejce vyšlehejte.
  • Na pánvi nechte pomalu rozpustit máslo. Jakmile začne máslo bublat, vlijte vejce a ihned za pomocí silikonové stěrky vejce krouživými pohyby pomalu míchejte. Jakmile vejce zhoustnou a jsou jen místy tekutá, vejce stáhněte z plotny a nechte několik vteřin dojít.
  • Ve stejné pánvi, ve které jste připravovali vejce, si orestujte černé fazole společně se sterilovanou kukuřicí. Fazole a kukuřici stačí jen 1-2 minuty prohřát a lehce osolit a opepřit.
  • Avokádo si nakrájejte na tenké plátky a poté začněte dohromady skládat burrito. Na střed každé tortilly rozložte špenát, přidejte směs černých fazolí a kukuřice, nakrájenou papriku, plátky avokáda a strouhaný sýr. Navrch dejte míchaná vejce a pak už tortillu zabalte.
  • Hotové burrito pak ještě opékejte na suché pánvi cca 1 minutu z každé strany. Hlídejte, aby se tortilla nespálila, ale opekla se do křupava.
  • Burrito můžete hned podávat, nebo je nechte vychladnout, zabalte do alobalu a můžete ho uchovávat v lednici až 4 dny. Případně můžete burrito uložit do mrazáku, kde vám vydrží až 3 měsíce.
Kalorie: 468kcal
Chod: Snídaně a brunch
Kuchyně: Mexická
Klíčové slovo: Mealprep, Rychlé, Vegetariánské, Zdravé