Pánev rozehřejte na střední teplotu. Položte na ni červenou papriku a nechte ji z každé strany 4 až 5 minut opékat dokud nezměkne a lehce nezčerná. Poté odstraňte střed papriky a nakrájejte ji na proužky.
Vejce si rozklepněte do mísy. Přidejte smetanu, osolte a opepřete a pomocí vidličky vejce vyšlehejte.
Na pánvi nechte pomalu rozpustit máslo. Jakmile začne máslo bublat, vlijte vejce a ihned za pomocí silikonové stěrky vejce krouživými pohyby pomalu míchejte. Jakmile vejce zhoustnou a jsou jen místy tekutá, vejce stáhněte z plotny a nechte několik vteřin dojít.
Ve stejné pánvi, ve které jste připravovali vejce, si orestujte černé fazole společně se sterilovanou kukuřicí. Fazole a kukuřici stačí jen 1-2 minuty prohřát a lehce osolit a opepřit.
Avokádo si nakrájejte na tenké plátky a poté začněte dohromady skládat burrito. Na střed každé tortilly rozložte špenát, přidejte směs černých fazolí a kukuřice, nakrájenou papriku, plátky avokáda a strouhaný sýr. Navrch dejte míchaná vejce a pak už tortillu zabalte.
Hotové burrito pak ještě opékejte na suché pánvi cca 1 minutu z každé strany. Hlídejte, aby se tortilla nespálila, ale opekla se do křupava.
Burrito můžete hned podávat, nebo je nechte vychladnout, zabalte do alobalu a můžete ho uchovávat v lednici až 4 dny. Případně můžete burrito uložit do mrazáku, kde vám vydrží až 3 měsíce.