Do mísy od robota dejte nejprve teplé mléko, 1 lžíci krupicového cukru, 1 lžíci chlebové mouky a sušené droždí. Nechte 5-10 minut odstát, aby se droždí aktivovalo.
Poté do mísy přidejte cukr, máslo a vejce a promíchejte pomocí kuchyňské metličky, aby se ingredience hezky spojily. Nyní mísu vložte do robota a připravte si hnětací hák.
Do mísy nasypte nejprve 525g chlebové mouky a začněte těsto zpracovávat. Dle potřeby přidávejte mouku tak, aby vám vzniklo vláčné, nelepivé a hladké těsto. Doporučuji tedy nechat nejprve těsto cca 5 minut hníst s množstvím 525g mouky a poté až přidávat dle potřeby.
Vykynuté těsto dejte do lehce vymazané mísy, přikryjte utěrkou a nechte cca 1-1,5h kynout, aby těsto zdvojnásobilo svůj objem.
Mezitím, co těsto kyne, si připravte náplň. Všechny ingredience na náplň společně promíchejte, aby vám vznikla jemná a hladká máslová směs. Odložte stranou.
Vykynuté těsto vyválejte do velkého obdélníku cca 60x40cm (rozměr je pouze orientační, nemusíte se ho striktně držet). Po celé ploše těsta nyní opatrně rozetřete připravenou náplň a poté začněte rolky zamotávat. Rolky rolujte z té delší strany obdélníku.
Srolované těsto nyní rozdělte na 12 identických kousků a rozprostřete je na plech nebo do pekáče, ve kterém je budete péct.
Pekáč s rolkami opět přikryjte a nechte je dalších 20-30 minut kynout. Mezitím si předehřejte troubu na 180℃ a smetanu ke šlehání lehce ohřejte, aby nebyla úplně studená po vytažení z lednice.
Teplou smetanou přelijte vykynuté rolky a dejte je péct do trouby na cca 30 minut, aby byl jejich povrch krásně zlatavý. Rolky poté vyndejte z trouby a nechte zcela vychladnout.
Zatímco vám rolky chladnou, připravte si cream cheese polevu. Všechny ingredience společně kuchyňským mixérem vyšlehejte do hladka. Hotovou polevou pak potřete vychlazené rolky po celé jejich ploše.