Nejprve si brambory nakrájejte na menší kousky a namočte je na 30 minut do studené vody (můžete tento krok vynechat, ale pokud si na něj najdete čas, brambory budou krásně křupavé). Brambory poté slijte a důkladně papírovou utěrkou osušte.
Troubu si předehřejte na 200°C. Brambory zakápněte zlehka olivovým olejem (cca 1 lžící), přidejte 1 lžičku sladké papriky, oregano a sůl. Důkladně promíchejte a rozložte je rovnoměrně na plech vyložený pečicím papírem tak, aby se ideálně nepřekrývaly. Dejte péct na cca 30 minut, ale záleží, jak velké kousky brambor si nakrájíte. Případně je v troubě nechte o chvilku déle.
Mezitím si připravte maso. Cibuli si nakrájejte nadrobno a opečte ji v hluboké pánvi na 1 lžíci oleje tak, aby vám lehce zesklovatěla. Poté přidejte do pánve také mleté maso, lehce osolte, opepřete a ochuťte sušeným česnekem a lžičkou sladké papriky.
Maso opékejte dozlatova, během vaření ho můžete pomocí vařičky trochu rozbít, abyste měli maso na menší kousky.
Připravte si také omáčku. V misce smíchejte všechny ingredience na omáčku dohromady a podle potřeby ochuťte solí a pepřem. Ledový salát a rajčata si nakrájejte.
Až budete mít brambory upečené, připravte si 4 větší misky k servírování. Do každé misky dejte hrst salátu a nakrájené rajče. Přidejte upečené brambory, uvařené maso a zalijte omáčkou. Pokud chcete, můžete salát před servírováním ještě posypat strouhaným čedarem.