Obě papriky nakrájejte na kostičky, cibuli nadrobno a společně dejte do větší mísy. Zalijte 1 lžící olivového oleje, přidejte lžíci kmínu, 1/4 lžičkou chilli a špetkou soli. Promíchejte a odložte stranou.
Kuřecí maso nakrájejte na kostky a vložte do jiné mísy. Maso zakápněte šťávou z celé limety a dochuťte česnekem, sušenou cibulí, oběma druhy paprik, zbytkem kmínu, chilli, koriandrem, solí a pepřem. Dobře promíchejte.
Sýr si nahrubo nastrouhejte a odložte stranou.
Na pánvi rozehřejte druhou lžíci oleje a orestujte na něm zeleninu tak, aby hezky změkla a lehce se opekla. Poté ji z pánve vyndejte a dejte do pánve ochucené kousky kuřete.
Pokud by pánev byla příliš suchá, přidejte trochu oleje a kuře smažte tak, aby se ze všech stran opeklo dozlatova a bylo zcela propečené.
Kuře můžete stáhnout z pánve, případně si připravte pánev novou a položte na ní tortillu. Rovnoměrně ji posypte strouhaným sýrem. Na sýr pak rovnoměrně rozdělte část osmažené zeleniny a kuřete.
Jakmile se sýr začne roztékat, přeložte tortillu na polovinu a lehce ji opékejte z obou stran. Tortillu na pánvi zásadně otáčejte přes uzavřenou rovnou hranu, nikoli přes její "oblou" část. Díky tomu se vám tortilla bude otáčet o mnoho snáze.
Opakujte stejný postup s ostatními tortillami. Hotovou quesadillu pak vždy nakrájejte ji na tři až čtyři menší kousky. Ihned podávejte a můžete ji doplnit o čerstvou salsu, guacamole nebo zakysanou smetanu.