Go Back

Podzimní Chilli Con Carne

Zdravé chilli z libového mletého krůtího masa, fazolí a dvou druhů paprik. Recept je plný chuti, obsahuje spoustu bílkovin a vlákniny a je prostě NEJLEPŠÍ.
Počet porcí 6 porce
Doba přípravy 10 minutes
Doba vaření 45 minutes
Celkový čas 55 minutes

Pomůcky

  • 1 hluboká pánev

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 500 g mletého krůtího masa
  • 1 červená cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 zelená paprika
  • 1 červená paprika
  • 400 ml rajčat v konzervě
  • 400 g červených fazolí v konzervě
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 2 lžičky sušeného oregana
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1 lžička soli + extra na dochucení

K podávání

  • tortillové chipsy
  • feta
  • avokádo
  • zakysaná smetana
  • limetka

Postup

  • Cibuli si nakrájejte nadrobno, obě papriky nakrájejte na kostičky a stroužky česneku si prolisujte.
  • Do velké hluboké pánve dejte olej a rozehřejte ho na středně vysokou teplotu. Přidejte cibuli, červenou a zelenou papriku a za častého míchání restujte cca 5-7 minut.
  • Poté do pánve přidejte koření, sůl a pepř, česnek a nechte vše další 1 minutku hezky rozvonět. Hlídejte si ale, abyste nic nepřipálili.
  • Poté do pánve přidejte mleté krůtí maso a dozlatova orestujte. Maso můžete pomocí vařečky rozbít na menší kousky.
  • Jakmile je maso opečené, přidejte do pánve také rajčatový protlak, konzervovaná rajčata a fazole. Důkladně promíchejte, přikryjte pokličkou a nechte na mírném plameni vařit cca 35-40 minut nebo dokud chilli nezhoustne a chutě se nespojí. Ochutnejte a podle potřeby dosolte.
  • Hotové chilli můžete podávat s rýží nebo opečenými tortillovými chipsy, lžící zakysané smetany, avokádem a nadrobenou fetou. Dobrou chuť!
Kalorie: 248kcal
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Mexická
Klíčové slovo: Bez lepku, Mealprep, Z jednoho hrnce