Cibuli si nakrájejte nadrobno, obě papriky nakrájejte na kostičky a stroužky česneku si prolisujte.
Do velké hluboké pánve dejte olej a rozehřejte ho na středně vysokou teplotu. Přidejte cibuli, červenou a zelenou papriku a za častého míchání restujte cca 5-7 minut.
Poté do pánve přidejte koření, sůl a pepř, česnek a nechte vše další 1 minutku hezky rozvonět. Hlídejte si ale, abyste nic nepřipálili.
Poté do pánve přidejte mleté krůtí maso a dozlatova orestujte. Maso můžete pomocí vařečky rozbít na menší kousky.
Jakmile je maso opečené, přidejte do pánve také rajčatový protlak, konzervovaná rajčata a fazole. Důkladně promíchejte, přikryjte pokličkou a nechte na mírném plameni vařit cca 35-40 minut nebo dokud chilli nezhoustne a chutě se nespojí. Ochutnejte a podle potřeby dosolte.
Hotové chilli můžete podávat s rýží nebo opečenými tortillovými chipsy, lžící zakysané smetany, avokádem a nadrobenou fetou. Dobrou chuť!