Go Back
vajíčková pomazánka

Pikantní vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka je klasikou, která nikdy nezklame. Zkuste si jí připravit v téhle pikantní verzi, která se skvěle hodí jak na lehký oběd, tak do sendviče na cesty.
Počet porcí 4 porce
Doba vaření 11 minutes
Celkový čas 11 minutes

Pomůcky

  • 1 hrnec na uvaření vajec

Ingredience

  • 6 vajec (velikost M/L)
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 1 lžíce harissy
  • 1 lžíce srirachy
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 1 1/2 lžičky uzené papriky
  • sůl a pepř na dochucení
  • 4 sušená rajčata

Postup

  • Nejprve si dejte vařit vejce. Do hrnce, ve kterém budete vejce vařit, dejte dostatek vody tak, aby v ní pak vejce byla ponořená. Vodu přiveďte k varu a do vroucí vody pak opatrně vkládejte vejce. Vejce pak vařte 11 minut.
  • Uvařená vejce ihned zchlaďte ve studené vodě a až budou studená, všechny je oloupejte.
  • Vejce si pak rozdělte na bílky a žloutky. Bílky nasekejte nahrubo a dejte do mísy, ve které budete pomazánku míchat. Poté k bílkům rukama rozdrobte žloutky.
  • Do mísy přidejte také majonézu, hořčici, harissu, srirachu, uzenou papriku, sůl a pepř. Lžící vše společně dobře promíchejte.
  • Sušená rajčata si nakrájete na hrubo a jako poslední je přidejte do pomazánky společně se sójovou omáčkou. Promíchejte, ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí, pepřem, případně srirachou pro ještě pikantnější chuť.
Kalorie: 152kcal
Chod: Předkrm, Svačiny
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: Brunch, Snadné, Vegetariánské, Velikonoce