Nejprve smíchejte mouku, hnědý cukr, jedlou sodu, perníkové koření a sůl dokud se všechny suché ingredience hezky nespojí. Poté přidejte do suchých ingrediencí na kostky nakrájené máslo a pomocí kuchyňského robotu míchejte, dokud vám nevznikne těsto o konzistenci hrubší drobenky.
Pokračujte pomalu v mixování a do těsta postupně přidávejte med a míchejte, dokud vám nevznikne krásné vláčné těsto.
Těsto nyní přendejte do velké mísy, přikryjte potravinářskou folií a alespoň na dvě hodiny, ale ideálně přes noc, odložte do lednice.
Troubu předehřejte na 175°C a připravte si plech vyložený pečicím papírem.
Pomocí lžíce nebo naběračky na zmrzlinu rozdělte těsto na 18 stejných kuliček. Do menší mísy dejte nejprve krupicový cukr, vedle také moučkový cukr a každou kuličku v každém z cukrů štědře obalte. Nejprve tedy v krupicovém a poté v moučkovém cukru.
Sušenky pak pečte v předehřáté troubě cca 12-15 minut (dle velikosti). Na plechu je pak nechte ještě 5 minut odležet a poté přendejte na mřížku úplně vychladnout.