Předehřejte troubu na 210°C a plech vyložte pečicím papírem. Vidličkou udělejte do sladkých brambor díry a položte je na plech. Pečte 40 až 50 minut, nebo dokud nejsou nafouklé a měkké. Doba pečení sladkých brambor závisí na jejich velikosti, proto je kontrolujte v průběhu pečení. Když je snadno propíchnete vidličkou, jsou hotové.
Cibuli si nakrájejte nadrobno, obě papriky nakrájejte na kostičky a stroužky česneku si prolisujte.Do velké hluboké pánve dejte olej a rozehřejte ho na středně vysokou teplotu. Přidejte cibuli, červenou a zelenou papriku a za častého míchání restujte cca 5-7 minut.Poté do pánve přidejte koření, sůl a pepř, česnek a nechte vše další 1 minutku hezky rozvonět. Hlídejte si ale, abyste nic nepřipálili.
Poté do pánve přidejte mleté krůtí maso a dozlatova orestujte. Maso můžete pomocí vařečky rozbít na menší kousky.Jakmile je maso opečené, přidejte do pánve také rajčatový protlak, konzervovaná rajčata a fazole. Důkladně promíchejte, přikryjte pokličkou a nechte na mírném plameni vařit cca 35-40 minut nebo dokud chilli nezhoustne a chutě se nespojí. Ochutnejte a podle potřeby dosolte.
Až jsou batáty upečené, rozkrojte je na středu, lehce vydlabejte nebo jen zmáčkněte a naplňte masovou směsí. Podávejte posypané sýrem, čerstvým avokádem a zakysanou smetanou.