Nejprve si připravte kuřecí maso. Dejte jej do větší mísy, zalijte 2 lžícemi olivového oleje a dochuťte kořením dle receptu. Pořádně promíchejte, aby byl každý kus masa ze všech stran ochucený a dejte stranou. Pokud máte čas, můžete maso nechat aspoň 30 minut marinovat.
Poté si nakrájejte cibuli na tenké plátky a česnekové stroužky prolisujte najemno.
Velkou pánev si rozehřejte a z obou stran na ní opečte kuřecí kousky. Není třeba na pánev přidávat další olej, vzhledem k tomu, že je olej již v marinádě na maso. Maso stačí opékat cca 3-5 minut z každé strany, nemusí být zcela propečené, bude se pak dodělávat společně s orzem.
Jakmile máte maso orestované, vyndejte jej z pánve. Do stejné pánve přidejte cibuli, 1-2 minuty jí restujte a přidejte také prolisovaný česnek. Restujte další minutu a přidejte 2 lžíce rajčatového protlaku a orzo. Dobře promíchejte.
Nyní do pánve přidejte vývar a orestované kuřecí maso. Směs přiveďte k varu, přiklopte a vařte cca 25-30 minut. V průběhu vaření orzo párkrát promíchejte.
Nyní z pánve sundejte pokličku a podle chuti orzo případně ještě dosolte. Posypte nasekanou petrželkou a můžete podávat.