Go Back
kuře

Paprikové kuře s orzem z jedné pánve

Recepty z jedné pánve miluju, a tohle paprikové kuře je chuťově naprosto skvělé. Minimum úsilí, maximum chuti, to je rovnice, kterou mám u receptů ráda. Obzvlášť během náročných pracovních dní.
Počet porcí 6 porcí
Doba přípravy 5 minutes
Doba vaření 40 minutes
Celkový čas 45 minutes

Pomůcky

  • 1 hluboká pánev
  • 1 větší mísa

Ingredience

  • 600 g kuřecích horních stehen
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 1 lžička sušené cibule
  • 1/4 lžičky mletého pepře

Na orzo

  • 225 g orza
  • 1 žlutá cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 650 ml kuřecího vývaru
  • sůl na dochucení
  • nasekaná čerstvá petrželka na dokončení

Postup

  • Nejprve si připravte kuřecí maso. Dejte jej do větší mísy, zalijte 2 lžícemi olivového oleje a dochuťte kořením dle receptu. Pořádně promíchejte, aby byl každý kus masa ze všech stran ochucený a dejte stranou. Pokud máte čas, můžete maso nechat aspoň 30 minut marinovat.
  • Poté si nakrájejte cibuli na tenké plátky a česnekové stroužky prolisujte najemno.
  • Velkou pánev si rozehřejte a z obou stran na ní opečte kuřecí kousky. Není třeba na pánev přidávat další olej, vzhledem k tomu, že je olej již v marinádě na maso. Maso stačí opékat cca 3-5 minut z každé strany, nemusí být zcela propečené, bude se pak dodělávat společně s orzem.
  • Jakmile máte maso orestované, vyndejte jej z pánve. Do stejné pánve přidejte cibuli, 1-2 minuty jí restujte a přidejte také prolisovaný česnek. Restujte další minutu a přidejte 2 lžíce rajčatového protlaku a orzo. Dobře promíchejte.
  • Nyní do pánve přidejte vývar a orestované kuřecí maso. Směs přiveďte k varu, přiklopte a vařte cca 25-30 minut. V průběhu vaření orzo párkrát promíchejte.
  • Nyní z pánve sundejte pokličku a podle chuti orzo případně ještě dosolte. Posypte nasekanou petrželkou a můžete podávat.

Poznámky

Sůl. Množství soli je velice individuální a bude se odvíjet především od toho, jak slaný použijete vývar. Pokud by se vám po uvaření zdálo orzo málo slané, nebojte se ho trochu přisolit.
Maso. V receptu uvádím kuřecí horní stehna, ale použít můžete i kuřecí prsa, případně maso krůtí. Konkrétnímu druhu masa však případně přizpůsobte dobu vaření. 
Kalorie: 412kcal
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: Mealprep, Pečivo, Z jednoho hrnce