Troubu předehřejte na 175℃ a formu, ve které budete buchtu péct, vyložte pečicím papírem.
V jedné míse si společně smíchejte mandlovou mouku, hladkou mouku, kypřicí prášek a sůl. Odložte stranou. Jahody si nakrájejte na plátky.
Do mísy, ve které budete míchat těsto, dejte změklé máslo, vejce, cukr a olej. Dobře vyšlehejte, aby se ingredience spojily a vznikla vám světlá nadýchaná směs.
Nastrouhejte kůru z celého pomeranče a přidejte jí do těsta společně s vanilkovým extraktem. Znovu lehce promíchejte.
Nyní už těsto šlehejte jen na menší otáčky a postupně do něj začněte vmíchávat sypké ingredience, které jste si připravily. Přidávejte je postupně, cca na 3-4x a vždy přidejte další až když máte tu předchozí část dobře vmíchanou do těsta.
Do mísy s těstem nyní přidejte jahody a dejte pozor, ať do těsta nepřilijete zbytečně moc šťávy, kterou jahody pustily. Vmíchejte je do těsta opatrně pomocí kuchyňské stěrky a hotové těsto nalijte do připravené formy.
Těsto rovnoměrně posypte plátky mandlí a dejte péct do předehřáté trouby na 40-50 minut. Před vytažením z trouby proveďte test špejlí.
Hotovou buchtu nechte zcela vychladnout na mřížce a před podáváním ji štědře posypte moučkovým cukrem.