Cibuli si nakrájejte na tenké plátky. Ve velké pánvi na mírném plameni rozpalte olivový olej. Přidejte cibuli a promíchejte, aby se cibule obalila tukem. Lehce osolte.
Cibuli restujte na mírném plameni a každých cca 5 minut promíchejte. Buďte opravdu trpěliví a nikam nespěchejte. Ve chvíli, kdy cibule získá tmavě hnědou barvu (je to otázka třeba 30-35 minut), je měkká a jakoby lepkavá, vmíchejte k ní cukr a balzamikový ocet. Pokračujte v restování, aby se ocet vyvařil a poté cibuli odstavte a nechte vychladnout.
Mezitím, co karamelizujete cibuli, si do hrnce s vodou dejte vařit kuřecí prsa. Vodu přiveďte k varu, poté plamen stáhněte a vařte 15 minut. Po 15 minutách vypněte a nechte v hrnci dojít dalších 15 minut. Kuřecí prsa pak z vody vyjměte a nechte vychladnout.
Cizrnu sceďte a nasypte do větší mísy. Vidličkou ji rozmačkejte a přidejte k ní majonézu, řecký jogurt, zkaramelizovanou cibuli, hořčici, harissu, droždí, nasekanou pažitku, kůru z celého citronu, šťávu z citronu, obě papriky a dobře promíchejte. Dle potřeby dochuťte solí a pepřem.
Plátky toastového chleba opečte. Polovinu chlebů potřete žervé, na žervé položte salát a následně cizrnovou směs. Pošírovaná kuřecí prsa nakrájejte na plátky a vrstvěte do každého sendviče na cizrnovou směs. Uzavřete plátkem opečeného chleba a podávejte.