Go Back

Kuřecí sendvič s cizrnou a karamelizovanou cibulí

V tomto receptu se snoubí šťavnaté kuřecí maso s cizrnou a sladce karamelizovanou cibulí, což dodává sendviči nezapomenutelný charakter.
Počet porcí 4 sendviče
Doba přípravy 10 minutes
Doba vaření 55 minutes
Celkový čas 1 hour 5 minutes

Pomůcky

  • 1 pánev
  • 1 hlubší miska
  • toastovač na opečení chleba

Ingredience

  • 8 plátků toastového chleba (nebo jakéhokoliv jiného pečiva)
  • 2 velká kuřecí prsa
  • 100 g žervé
  • 4 velké cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 1 konzerva cizrny
  • 1 lžíce majonézy
  • 3 lžíce tučného řeckého jogurtu
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce harissa pasty
  • 1 lžíce lahůdkového droždí (lze vynechat)
  • 1 citrón
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 hrst nasekané čerstvé pažitky
  • sůl a pepř na dochucení
  • čerstvý salát

Postup

  • Cibuli si nakrájejte na tenké plátky. Ve velké pánvi na mírném plameni rozpalte olivový olej. Přidejte cibuli a promíchejte, aby se cibule obalila tukem. Lehce osolte.
  • Cibuli restujte na mírném plameni a každých cca 5 minut promíchejte. Buďte opravdu trpěliví a nikam nespěchejte. Ve chvíli, kdy cibule získá tmavě hnědou barvu (je to otázka třeba 30-35 minut), je měkká a jakoby lepkavá, vmíchejte k ní cukr a balzamikový ocet. Pokračujte v restování, aby se ocet vyvařil a poté cibuli odstavte a nechte vychladnout.
  • Mezitím, co karamelizujete cibuli, si do hrnce s vodou dejte vařit kuřecí prsa. Vodu přiveďte k varu, poté plamen stáhněte a vařte 15 minut. Po 15 minutách vypněte a nechte v hrnci dojít dalších 15 minut. Kuřecí prsa pak z vody vyjměte a nechte vychladnout.
  • Cizrnu sceďte a nasypte do větší mísy. Vidličkou ji rozmačkejte a přidejte k ní majonézu, řecký jogurt, zkaramelizovanou cibuli, hořčici, harissu, droždí, nasekanou pažitku, kůru z celého citronu, šťávu z citronu, obě papriky a dobře promíchejte. Dle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  • Plátky toastového chleba opečte. Polovinu chlebů potřete žervé, na žervé položte salát a následně cizrnovou směs. Pošírovaná kuřecí prsa nakrájejte na plátky a vrstvěte do každého sendviče na cizrnovou směs. Uzavřete plátkem opečeného chleba a podávejte.
Kalorie: 422kcal
Chod: Svačiny
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: Mealprep, Sendvič, Zdravé