Go Back
Kung Pao

Kuřecí Kung Pao

Kuřecí Kung Pao je jedno nejpopulárnějších asijských jídel a vy si ho nyní v téměř autentické podobě můžete připravit i sami doma.
Počet porcí 4 porce
Doba přípravy 5 minutes
Doba vaření 15 minutes
Celkový čas 20 minutes

Ingredience

  • 500 g kuřecích stehenních řízků
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžička soli
  • 3 lžíce sezamového oleje
  • 75 g arašídů (nesolených)
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • 15 plátků zázvorů
  • 1 Kung pao omáčka od Živiny

Postup

  • Kuřecí maso nakrájejte na kostičky a dejte ho do větší misky společně s kukuřičným škrobem, lžičkou soli a 2 lžícemi sezamového oleje. Promíchejte a odložte stranou.
  • Jarní cibulku nakrájejte asi na 1cm kousky a stroužky česneku nakrájejte na tenké plátky.
  • Ve wok pánvi nejprve na sucho na středním plameni orestujte arašídy. Průběžně je promíchávejte, aby se vám nepřipálily. Poté je z pánve vyndejte a odložte stranou.
  • Do té samé pánve přidejte 1 lžíci sezamového oleje a kuřecí maso. Maso smažte asi minutu, jen aby se lehce zatáhlo a poté do pánve přidejte také česnek, zázvor a jarní cibulku.
  • Pokračujte ve smažení, dokud nebude kuře zcela propečené. Pokud jste jej nakrájeli na menší kousky, nemělo by to trvat déle než 5-6 minut.
  • Kung pao omáčku v lahvičce promíchejte a vlijte ji do pánve k ostatním ingrediencím. Promíchejte a chvilku vařte, aby omáčka zhoustla a kuře v ní bylo dokonale obalené.
  • Hotové kung pao stáhněte z plotny, vmíchejte do něj opražené arašídy a můžete podávat. Nejlépe chutná s uvařenou basmati nebo jasmínovou rýží.
Kalorie: 476kcal
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Asijská
Klíčové slovo: Bez alkoholu, Fakeaway, Kuřecí, Rychlé