Go Back
Kuře s noky

Kuře s noky v citronové omáčce

Noky měkké jako obláček, připravené v sametově krémové omáčce, servírované s lehce pikantním šťavnatým kuřecím masem. Recept, který si zamilujete stejně rychle, jako jej uvaříte!
Počet porcí 4 porce
Doba přípravy 5 minutes
Doba vaření 15 minutes
Celkový čas 20 minutes

Pomůcky

  • 1 hluboká pánev

Ingredience

  • 500 g bramborových noků
  • 2 velká kuřecí prsa (cca 500g)
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1/2 lžičky sušeného oregána
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 3 stroužky česneku (prolisované)
  • šťáva z jednoho citronu (pokud máte rádi jemnější omáčku, přidejte šťávu pouze z 1/2 citronu)
  • 240 ml kuřecího vývaru
  • 240 ml smetany ke šlehání
  • 100 g parmezánu

Postup

  • Nejprve si kuřecí prsa rozdělte na polovinu a z každé strany je důkladně osolte, opepřete a okořeňte paprikou a oregánem.
  • Ve velké pánvi si rozehřejte olivový olej, přidejte lžíci másla a z každé stany kuřecí prsa hezky orestujte dozlatova. Trvá to cca 3 minuty z každé strany, záleží na tom, jak silné plátky kuřecích prsou jste si připravili.
  • Kuřecí prsa vyndejte z pánve a ve stejné pánvi nejprve orestujte prolisovaný česnek. Přidejte šťávu z citronu, kuřecí vývar a smetanu a přiveďte k varu.
  • Jakmile se omáčka začne vařit, přidejte nastrouhaný parmezán, noky a důkladně promíchejte. Přikryjte poklicí a vařte cca 3-5 minut, dokud omáčka lehce nezhoustne a noky se v omáčce neuvaří.
  • Nakonec do pánve vraťte kuřecí prsa, společně nechte povařit ještě 3-4 minuty, aby se chutě hezky spojily a můžete podávat. Doporučuji servírovat s extra parmezánem.
Kalorie: 661kcal
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Italská
Klíčové slovo: Omáčka, Rychlé, Z jednoho hrnce