Kuře na pomerančích je přesně ten recept, který skvěle kombinuje sladký a slaný prvek. Vzájemně se tyto chutě perfektně doplňují a za mě je to ideální večeře na všední den.
Počet porcí 4porce
Doba přípravy 10 minutesmin
Doba vaření 20 minutesmin
Celkový čas 30 minutesmin
Pomůcky
1 větší pánev
Ingredience
600gkuřecích nebo krůtích prsou
3BIO pomeranče
3 lžíceolivového oleje
3lžícetřtinového cukru
75mlsojové omáčky
1lžícechilli pasty(Gochujang, sambal oelek či jiná alternativa)
sůl na dochucení
K podávání:
vařená basmati rýže
jarní cibulka
Postup
Kuřecí maso nakrájejte na kostky. Jeden pomeranč rozkrojte na polovinu, každou polovinu pak ještě rozpulte a pomeranč pak nakrájejte na plátky.
Ze zbývajících pomerančů pomocí lisu na citrusy vymačkejte šťávu. Měli byste získat kolem 250ml pomerančové šťávy. Pokud by vaše pomeranče nebyly dostatečně šťavnaté, vymačkejte další.
Na pánvi rozehřejte olej a přidejte kousky kuřecího masa. Lehce osolte (se solí opatrně, dosolovat budete případně až po přidání sojové omáčky) a dozlatova jednotlivé kousky opečte. Poté je vyndejte z pánve a odložte stranou.
Do pánve nalijte pomerančovou šťávu, sojovou omáčku a přidejte také třtinový cukr a chilli pastu. Promíchejte a lehce zvyšte teplotu, aby se omáčka vařila.
Do omáčky přidejte plátky pomeranče, zamíchejte, aby se všechny plátky obalily, a pak nechte omáčku vařit, dokud se nezredukuje na třetinu a mírně nezhoustne.
Nakonec do pánve vraťte i kuřecí maso, vše společně promíchejte a ještě tak 1 min zlehka povařte, aby se jednotlivé chutě hezky propojily. Podávejte s uvařenou rýží a posypané jarní cibulkou.
Kalorie: 347kcal
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Asijská
Klíčové slovo: Asie, Bez alkoholu, bez laktózy, Bez lepku, Kuřecí, Rychlé, Snadné