Go Back

Kuře na bylinkovém másle s rýžovým pilafem

Kuře na bylinkovém másle s rýžovým pilafem je mým oblíbeným receptem. Toto jídlo vás ohromí nejen vynikající chutí, ale především svou jednoduchostí.
Počet porcí 6 porcí
Doba přípravy 5 minutes
Doba vaření 45 minutes
Celkový čas 50 minutes

Pomůcky

  • 1 větší pekáč

Ingredience

  • 6 kuřecí prsou nebo stehen
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 60 g strouhaného parmezánu
  • 6 stroužků česneku
  • 2 lžičky sušeného oregana
  • 2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1 lžička uzené papriky
  • sůl a pepř na dochucení
  • 250 g jasmínové rýže
  • 1 nastrouhaná menší cuketa
  • 560 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžička sušené cibule
  • 30 g másla
  • 100 g fety k servírování

Postup

  • Troubu si předehřejte na 200°C. Ve velké míse smíchejte kuřecí maso s tymiánem, oreganem, paprikou, parmezánem, prolisovanými stroužky česneku, olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem.
  • Do pekáče nejprve nasypte jasmínovou rýži, přidejte nastrouhanou cuketu a zalijte vývarem. Opět lehce osolte a ochuťte sušenou cibulí. Na vrch vyskládejte kuřecí maso. Na každý kousek masa přidejte kousek másla.
  • Pekáč vložte do trouby a pečte cca 40 minut, dokud není rýže hotová. Pokud se všechna tekutina vyvařila a rýže je stále tvrdší, přilijte cca 100-150ml vody nebo vývaru a pečte dalších 10-15 minut.
  • Podávejte posypané fetou, případně s lístky čerstvého tymiánu.

Poznámky

Já osobně peču vše v troubě odkryté a za 40 minut mám hotovo. Čas se ale bude odvíjet od velikosti vašeho pekáče a také od velikosti kuřecích prsou či stehen. Stehna se obecně budou dělat déle než kuřecí prsa.
Kalorie: 562kcal
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Středomořská
Klíčové slovo: Bez lepku, Rychlé, Z jednoho hrnce