Kuře na bylinkovém másle s rýžovým pilafem je mým oblíbeným receptem. Toto jídlo vás ohromí nejen vynikající chutí, ale především svou jednoduchostí.
Počet porcí 6porcí
Doba přípravy 5 minutesmin
Doba vaření 45 minutesmin
Celkový čas 50 minutesmin
Pomůcky
1 větší pekáč
Ingredience
6kuřecí prsou nebo stehen
2lžíceolivového oleje
60gstrouhaného parmezánu
6stroužkůčesneku
2lžičkysušeného oregana
2lžičkysušeného tymiánu
1lžičkauzené papriky
sůl a pepř na dochucení
250gjasmínové rýže
1nastrouhaná menší cuketa
560mlkuřecího vývaru
1lžička sušené cibule
30gmásla
100gfety k servírování
Postup
Troubu si předehřejte na 200°C. Ve velké míse smíchejte kuřecí maso s tymiánem, oreganem, paprikou, parmezánem, prolisovanými stroužky česneku, olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem.
Do pekáče nejprve nasypte jasmínovou rýži, přidejte nastrouhanou cuketu a zalijte vývarem. Opět lehce osolte a ochuťte sušenou cibulí. Na vrch vyskládejte kuřecí maso. Na každý kousek masa přidejte kousek másla.
Pekáč vložte do trouby a pečte cca 40 minut, dokud není rýže hotová. Pokud se všechna tekutina vyvařila a rýže je stále tvrdší, přilijte cca 100-150ml vody nebo vývaru a pečte dalších 10-15 minut.
Podávejte posypané fetou, případně s lístky čerstvého tymiánu.
Poznámky
Já osobně peču vše v troubě odkryté a za 40 minut mám hotovo. Čas se ale bude odvíjet od velikosti vašeho pekáče a také od velikosti kuřecích prsou či stehen. Stehna se obecně budou dělat déle než kuřecí prsa.