Go Back

Krémové tortellini v rajčatové omáčce

Jednoduché tortellini v krémové rajčatové omáčce jsou skvělou volbou pro rychlou a chutnou večeři. Stačí vám balíček čerstvých tortellini a pár základních ingrediencí, které běžně najdete ve své spíži.
Počet porcí 4 porce
Doba přípravy 5 minutes
Doba vaření 15 minutes
Celkový čas 20 minutes

Pomůcky

  • 1 hluboká pánev
  • 1 hrnec na těstoviny

Ingredience

  • 250 g tortellini
  • 50 g másla
  • 1 červená cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 75 g čerstvě nastrouhaného parmezánu
  • sůl a pepř na dochucení
  • čerstvá bazalka na dokončení

Postup

  • Nejprve si dejte vařit vodu na tortellini. Jakmile voda začne vařit, důkladně ji osolte.
  • Cibuli si nakrájejte nadrobno a stroužky česneku nakrájejte na tenké plátky. Pánev si rozpalte na střední plamen a nechte v ní rozpustit máslo.
  • Nejprve do pánve přidejte nakrájenou cibuli a lehce 2-3 minuty orestujte, poté přidejte česnek a nechte dalších 30 vteřin rozvonět. Přidejte rajčatový protlak, bazalku a lehce promíchejte.
  • Do pánve vlijte smetanu ke šlehání, 1/2 parmezánu, dle chuti lehce osolte a promíchejte. Nechte 4-5 minut vařit na mírném plameni.
  • Mezitím dejte do vroucí vody vařit tortellini a uvařte je dle návodu na obalu tak, aby byly al dente. Po uvaření tortellini slijte a odeberte si cca 1/2 hrnku vody z těstovin.
  • Uvařené tortellini přidejte do rajčatové omáčky, můžete přidat trochu vody z těstovin, pokud by se vám omáčka zdála příliš hustá a promíchejte.
  • Vše společně nechte ještě 1-2 minuty povařit v pánvi a poté podávejte posypané zbývajícím parmezánem a čerstvými listy bazalky.
Kalorie: 396kcal
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Italská
Klíčové slovo: Rychlé, Snadné, Těstoviny, Vegetariánské