Kuřecí stehna vyndejte z lednice asi 20-30 minut před vařením. Tím zajistíte jejich rovnoměrnější propečení. Osušte je, aby byla kůže křupavá, a z obou stran je vydatně osolte a opepřete.
Rozpalte pánev na střední plamen, přidejte olivový olej a máslo a rozehřejte, aby se máslo rozpustilo. Kuřecí stehna opékejte kůží dolů asi 8-10 minut, aby kůže získala zlatavou barvu. Jakmile bude kůže křupavá a zlatavá, kuře otočte a opékejte dalších cca 15 minut z druhé strany (nebo dokud kuřata nedosáhnou vnitřní teploty 165 °C). Stehna vyndejte z pánve a odložte stranou.
Tuk z kuřecí kůže se na pánev lehce vyškvaří, takže byste v této fázi neměli potřebovat více olivového oleje nebo másla. Na stejné pánvi mírně snižte teplotu a přidejte najemno nakrájenou červenou cibuli. Zlehka 1-2 minuty restujte.
Přidejte orzo a promíchejte. Za stálého míchání ho další 1-2 minuty opékejte, aby získalo lehce oříškovou chuť. Podlijte bílým vínem a za stálého míchání vařte dokud se víno zcela nevstřebá. Poté přidejte kuřecí vývar, promíchejte a přiveďte k varu.
Teplotu snižte, přidejte do pánve kuřecí stehna a vařte cca 15 minut dokud se vývar zcela nevstřebá. Občas promíchejte.
Jakmile je orzo uvařené, kuřecí stehna vyndejte z pánve a přidejte do orza boursin sýr a nasekaný špenát. Dobře promíchejte, aby se sýr do orza roztekl a orzo získalo krásně krémovou konzistenci. Dle chuti dosolte. Před podáváním můžete dozdobit čerstvými bylinkami a nastrouhaným parmezánem.