Do velké mísy nasypte mouku, sůl a kypřicí prášek a důkladně promíchejte. Přidejte jogurt a olivový olej a rukama vypracujte hladké a pružné těsto.
Pokud se vám těsto bude zdát příliš tuhé, navlhčete si ruce a postupně do těsta zapracujte trochu tekutiny navíc. Pokud by těsto bylo naopak moc řídké a lepilo se, postupně přidávejte mouku.
Hotové těsto nechte 10 minut odpočívat a poté jej rozdělte na 8 stejných kousků. Každý kousek rozválejte na lehce pomoučněné pracovní ploše do opravdu tenké placky (cca na 2-3mm).
Pánev si zprudka rozpalte a na sucho na ní rozválené placky opékejte. Poté, co placku na pánev dáte, snižte trochu plamen, aby se vám placka nepřipalovala. Až se vám začnou na placce tvořit bubliny a placka bude z jedné strany opečená, tak ji otočte a ještě krátce opečte i z druhé strany.
Hotové placky ještě teplé zabalte to vlhké utěrky, aby si zachovaly svou pružnost. Ideální je placky zpracovat ještě tentýž den.