Troubu si předehřejte na 200°C a připravte si plech vyložený pečicím papírem. Batáty si oloupejte a nakrájejte na kostičky o průměru cca 1cm. Ty pak rozložte na plech, zakápněte olivovým olejem a dejte péct na cca 10 minut.
Mezitím červenou cibuli rozkrojte na polovinu a nakrájejte na tenké plátky. Chorizo i červenou papriku si nakrájejte na kostičky.
Ve větší pánvi rozehřejte lžíci másla a přidejte neprve chorizo a nakrájenou červenou papriku. Restujte cca 3-5 minut na středním plameni a poté do pánve přidejte také čerstvý špenát. Pánev přiklopte, aby špenát trochu zavadl.
Do větší misky si rozklepněte všechna vejce, přidejte sůl a pepř a důkladně promíchejte.
Upečené batáty vyndejte z trouby (troubu nevypínejte) a přidejte do pánve se špenátem, chorizem a paprikou. Zalijte připravenou vaječnou směsí a navrch rozprostřete nakrájenou červenou cibuli.
Pánev přiklopte a nechte frittatu na středním plameni cca 5-7 minut vařit. Poté pánev odklopte a posypejte sýrem dle vaší preference (feta, gorgonzola apod.)
Frittatu nyní přesuňte do trouby. Pečte dalších cca 5 minut, dokud nejsou vejce hotová a navrchu hezky dozlatova. Ke konci pečení frittatu pečlivě sledujte, aby se nepřipálila!
Jakmile je frittata hotová, vyjměte ji z trouby (pozor, rukojeť pánve bude horká). Nechte několik minut vychladnout. Nakrájejte a podávejte ideálně s čerstvým zeleninovým salátem.