Go Back

Fenyklový salát s hruškou a ořechy

Kombinace hrušky a fenyklu mě moc baví. Tento lehce sladký a svěží salát je skvělou přílohou k obědu nebo večeři.
Počet porcí 4 porce
Doba přípravy 10 minutes
Celkový čas 10 minutes

Pomůcky

  • 1 mandolína
  • 1 salátová mísa

Ingredience

  • 1 bulva fenyklu
  • 2 menší hrušky
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • 2 hrsti rukoly

Na zálivku:

  • 60 ml olivového oleje
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 1 lžíce medu
  • sůl a pepř na dochucení

Na dokončení:

  • čerstvá máta (lze vynechat)
  • feta (lze vynechat)

Postup

  • Fenykl si rozkrojte napůl, ořízněte stonky a na mandolíně ho nakrájejte na tenké plátky a vložte do salátové mísy.
  • Hrušku rozkrojte také napůl a nožem či mandolínou ji nakrájejte na cca 3mm široké plátky. Ty pak rozkrojte vždy na čtvrtiny a přidejte k fenyklu.
  • Rukolu důkladně propláchněte. Vlašské ořechy zlehka opečte na pánvi a poté je nasekejte nahrubo a přidejte společně s rukolou do salátu.
  • Všechny ingredience na zálivku důkladně promíchejte, aby vám vznikla jemná emulze.
  • Salát přelijte zálivkou, důkladně promíchejte a pokud chcete, zakončete pár lístky máty a rozdrobenou fetou.
Kalorie: 82kcal
Chod: Saláty
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: Salát, Vegetariánské, Zima