Go Back
Print
Recipe Image
Pomůcky
Smaller
Normal
Larger
Fenyklový salát s hruškou a ořechy
Kombinace hrušky a fenyklu mě moc baví. Tento lehce sladký a svěží salát je skvělou přílohou k obědu nebo večeři.
Počet porcí
4
porce
Doba přípravy
10
minutes
min
Celkový čas
10
minutes
min
Pomůcky
1 mandolína
1 salátová mísa
Ingredience
1
bulva fenyklu
2
menší hrušky
1
hrst
vlašských ořechů
2
hrsti
rukoly
Na zálivku:
60
ml
olivového oleje
1
lžička
dijonské hořčice
2
lžíce
jablečného octa
1
lžíce
medu
sůl a pepř na dochucení
Na dokončení:
čerstvá máta
(lze vynechat)
feta
(lze vynechat)
Postup
Fenykl si rozkrojte napůl, ořízněte stonky a na mandolíně ho nakrájejte na tenké plátky a vložte do salátové mísy.
Hrušku rozkrojte také napůl a nožem či mandolínou ji nakrájejte na cca 3mm široké plátky. Ty pak rozkrojte vždy na čtvrtiny a přidejte k fenyklu.
Rukolu důkladně propláchněte. Vlašské ořechy zlehka opečte na pánvi a poté je nasekejte nahrubo a přidejte společně s rukolou do salátu.
Všechny ingredience na zálivku důkladně promíchejte, aby vám vznikla jemná emulze.
Salát přelijte zálivkou, důkladně promíchejte a pokud chcete, zakončete pár lístky máty a rozdrobenou fetou.
Kalorie:
82
kcal
Chod:
Saláty
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
Salát, Vegetariánské, Zima