Go Back

Extra vláčný dýňový chlebíček

5 from 2 votes
Chlebíček, který doslova křičí PODZIM. Je extra vláčný, super snadný na přípravu a na přípravu těsta vám bude stačit jedna velká mísa.
Počet porcí 12 porcí
Doba přípravy 10 minutes
Doba vaření 50 minutes
Celkový čas 1 hour

Pomůcky

  • 1 forma na chlebíček
  • 1 pečicí papír
  • 1 velká mísa
  • 1 ruční mixér

Ingredience

  • 190 g hladké mouky
  • 150 g krupicového cukru
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/4 lžičky kypřicího prášku
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 vejce (velikost M)
  • 90 ml plnotučného mléka
  • 245 g dýňového pyré
  • 120 ml neutrálního oleje (řepkový, slunečnicový)

Postup

  • Troubu si předehřejte na 180℃ a formu na chlebíček vyložte pečicím papírem.
  • Ve velké míse nejprve smíchejte mouku, cukr, jedlou sodu, kypřicí prášek, perníkové koření a skořici. Dobře promíchejte.
  • Do středu suchých ingrediencí si vytvořte důlek a vyklepněte do něj vejce, dýňové pyré, vanilkový extrakt, mléko a olej. Mokré ingredience lehce promíchejte a poté je spojte pomocí ručního mixéru s ostatními suchými ingrediencemi.
  • Připravené těsto nalijte do formy na chlebíček a dejte péct do předehřáté trouby na 30 minut. Po 30 minutách chlebíček zkontrolujte - pokud by se vám zdálo, že se chlebíček peče příliš rychle, přikryjte ho nahoře alobalem a pokračujte v pečení dalších 20 minut.
  • Před vytažením chlebíčku z trouby do jeho středu píchněte špejli. Pokud špejli vytáhnete suchou, máte upečeno a můžete chlebíček vytáhnout z trouby.
  • Chlebíček vyndejte ve formě na mřížku a nechte vychladnout.
Kalorie: 213kcal
Chod: Dezerty a moučníky
Kuchyně: Americká
Klíčové slovo: Podzim, Sladké, Vegetariánské