Troubu si předehřejte na 180℃ a formu na chlebíček vyložte pečicím papírem.
Ve velké míse nejprve smíchejte mouku, cukr, jedlou sodu, kypřicí prášek, perníkové koření a skořici. Dobře promíchejte.
Do středu suchých ingrediencí si vytvořte důlek a vyklepněte do něj vejce, dýňové pyré, vanilkový extrakt, mléko a olej. Mokré ingredience lehce promíchejte a poté je spojte pomocí ručního mixéru s ostatními suchými ingrediencemi.
Připravené těsto nalijte do formy na chlebíček a dejte péct do předehřáté trouby na 30 minut. Po 30 minutách chlebíček zkontrolujte - pokud by se vám zdálo, že se chlebíček peče příliš rychle, přikryjte ho nahoře alobalem a pokračujte v pečení dalších 20 minut.
Před vytažením chlebíčku z trouby do jeho středu píchněte špejli. Pokud špejli vytáhnete suchou, máte upečeno a můžete chlebíček vytáhnout z trouby.
Chlebíček vyndejte ve formě na mřížku a nechte vychladnout.