Troubu si předehřejte na 200°C a nejprve se pusťte do přípravy hnědého másla.
Na malé pánvi na mírném ohni pomalu rozpouštějte 100g másla, dokud nezačne bublat. Občas promíchejte, aby se mléčná hmota oddělila od másla a začala na dně hnědnout. Když máslo získá zlatohnědou barvu, stáhněte ho z ohně a pokračujte v míchání, dokud nezíská sytě zlatavou barvu. Odstavte.
Všechnu čokoládu nasekejte na menší kousky a polovinu z ní si dejte do mísy. Přelijte ji připraveným hnědým máslem a promíchejte, aby se obě ingredience spojily.
Poté si připravte větší mísu, dejte do ní zbývající máslo, přidejte oba cukry a vyšlehejte do pěny. Šlehejte opravdu poctivě, může to trvat až 10 minut, než docílíte nadýchané šlehané konzistence.
Poté přidejte vejce, kávu a máslovo - čokoládovou směs. Šlehejte, dokud směs nezdvojnásobí svůj objem a nezesvětlí barvu, asi 4-5 minut.
V jiné míse si smíchejte všechny suché ingredience a postupně je přidejte do vyšlehané máslové směsi. Nakonec do směsi pomocí stěrky vmíchejte také zbývající čokoládu.
Hotové těsto pak rozdělte na 12 stejných kuliček a rozprostřete je na plech. Pravděpodobně je budete muset péct na 2 dávky, sušenky se v troubě roztečou, takže kolem sebe potřebují z každé strany opravdu dostatek místa (cca 5-7cm z každé strany).
Sušenky pečte v předehřáté troubě cca 10-12 minut. Pečte je opravdu na 200°C, díky pečení zprudka se krásně upečou po okrajích zatímco uvnitř zůstanou dokonale vláčné.