Hovězí maso nakrájejte na větší kostky. Polovinu oleje rozehřejte ve velkém těžkém hrnci na středním plameni. Maso osolte, opepřete a opékejte po částech tak, aby se hezky zprudka opeklo a zkaramelizovalo. Podle potřeby olej přidávejte, ale pozor hrnec nesmí být příliš plný, jinak se maso začne dusit. Opečené maso vyndejte z hrnce a dejte na talíř.
Do hrnce dejte 2-3 lžíce vody a seškrábněte ze dna všechny připečené a lepkavé kousky.
Nyní do hrnce dejte nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, řapíkatý celer a mrkev. Zlehka orestujte a přidejte rajčatový protlak. Promíchejte a nechte 1-2 minuty zkaramelizovat.
Maso vraťte zpět do hrnce a zalijte ho passatou, vývarem, dochuťte tymiánem, bobkovými listy a Worcestershire omáčkou. Přiklopte a na mírném plameni maso pomalu duste cca 4 hodiny.
Před podáváním si kukuřičný škrob rozmíchejte ve 3 lžících vody. Přilijte do omáčky a promíchejte. Nechte ještě zlehka 10-15 minut povařit a v případě potřeby dochuťte solí. Podávejte nejlépe s bramborovou kaší, výborné je maso ale i jen tak s chlebem.