Go Back

Domácí bramborové krokety

Bramborové krokety jsou česká klasika, a já si je pro vás připravila s trochu moderním twistem. Bramborové krokety jsou totiž připravované v horkovzdušné fritéze, díky čemuž ušetříte přebytečný tuk, aniž byste se připravili o jejich skvělou chuť a křupavost!
Počet porcí 4 porce
Doba přípravy 20 minutes
Doba vaření 10 minutes
Celkový čas 30 minutes

Pomůcky

  • 1 horkovzdušná fritéza
  • 1 šťouchadlo na brambory

Ingredience

  • 600 g vařených brambor
  • 30 g bramborového škrobu
  • 60 g polohrubé mouky
  • 2 žloutky
  • 1 lžička soli
  • nadrobno nasekaná petrželka (můžete vynechat)
  • olej ve spreji

Na Trojobal

  • 1 vejce
  • 1 lžíce mléka
  • strouhanka

Postup

  • Uvařené brambory si dejte do velké mísy a přidejte k nim všechny zbylé ingredience, tedy škrob, mouku, oba žloutky, sůl a případně nasekanou petrželku.
  • Pomocí šťouchadla na brambory vše důkladně rozmačkejte, aby se vám vytvořila hladká kompaktní hmota. Můžete si případně pomoci i vidličkou.
  • Z těsta pak tvarujte malé kuličky. Ideální velikost kuliček je okolo 10g.
  • Do dvou misek si připravte vejce rozšlehané s lžící mléka a strouhanku. Každou kuličku pak obalte nejprve ve vejci a poté ve strouhance.
  • Kuličky vyskládejte do horkovzdušné fritézy, lehce postříkejte olejem a opékejte na 200°C cca 7 minut dozlatova. Případně je můžete standardně osmažit na oleji.
Kalorie: 199kcal
Chod: Příloha
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: Air Fryer, Pro děti, Vegetariánské