Bramborové krokety jsou česká klasika, a já si je pro vás připravila s trochu moderním twistem. Bramborové krokety jsou totiž připravované v horkovzdušné fritéze, díky čemuž ušetříte přebytečný tuk, aniž byste se připravili o jejich skvělou chuť a křupavost!
Počet porcí 4porce
Doba přípravy 20 minutesmin
Doba vaření 10 minutesmin
Celkový čas 30 minutesmin
Pomůcky
1 horkovzdušná fritéza
1 šťouchadlo na brambory
Ingredience
600gvařených brambor
30gbramborového škrobu
60gpolohrubé mouky
2žloutky
1lžičkasoli
nadrobno nasekaná petrželka(můžete vynechat)
olej ve spreji
Na Trojobal
1vejce
1lžícemléka
strouhanka
Postup
Uvařené brambory si dejte do velké mísy a přidejte k nim všechny zbylé ingredience, tedy škrob, mouku, oba žloutky, sůl a případně nasekanou petrželku.
Pomocí šťouchadla na brambory vše důkladně rozmačkejte, aby se vám vytvořila hladká kompaktní hmota. Můžete si případně pomoci i vidličkou.
Z těsta pak tvarujte malé kuličky. Ideální velikost kuliček je okolo 10g.
Do dvou misek si připravte vejce rozšlehané s lžící mléka a strouhanku. Každou kuličku pak obalte nejprve ve vejci a poté ve strouhance.
Kuličky vyskládejte do horkovzdušné fritézy, lehce postříkejte olejem a opékejte na 200°C cca 7 minut dozlatova. Případně je můžete standardně osmažit na oleji.