Tento recept s cizrnou je plný vlákniny a bílkovin. Perfektní zdravá večeře, jejíž příprava už snad nemůže být jednodušší.
Počet porcí 4porce
Doba přípravy 5 minutesmin
Doba vaření 10 minutesmin
Celkový čas 15 minutesmin
Pomůcky
1 kuchyňský mixér
1 hluboká pánev
Ingredience
2lžíceolivového oleje
3stroužky česneku
1lžičkyuzené papriky
600gcizrny v konzervě
sůl a pepř na dochucení
150gcherry rajčat
Na omáčku z pečených paprik
400gpečených paprik
4lžíce olivového oleje
2stroužkyčesneku
šťáva z 1/2 citronu
1lžícevinného octa
1hrstnasekané čerstvé petrželky
50gpražených oloupaných mandlí
1lžičkaharissy
1/2červené chilli papričky
sůl a pepř na dochucení
Postup
Cherry rajčata si nakrájejte na poloviny a 3 stroužky česneku si nakrájejte na tenké plátky. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a zlehka na něm orestujte nakrájený česnek. Stačí opravdu chvilka, jen aby se česnek rozvoněl.
Poté do pánve přidejte uzenou papriku, cizrnu z plechovky (vč. vody) a cherry rajčata nakrájená na poloviny. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a nechte jen zlehka probublávat. Můžete cizrnu zlehka osolit.
Zatímco se cizrna s rajčaty vaří, připravte si omáčku. Všechny ingredience na omáčku dejte do kuchyňského mixéru a vymixujte do hladka.
Hotovou omáčku nalijte do pánve s cizrnou a promíchejte. Nechte dalších 5 minut vařit, aby se všechny ingredience hezky propojily a můžete podávat. Já cizrnu nejraději servíruji s čerstvým pita chlebem, fetou, chilli olejem a čerstvou petrželkou.
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Španělská
Klíčové slovo: Bez lepku, Mealprep, Omáčka, Vegetariánské