Go Back

Cizrna s omáčkou z pečené papriky

Tento recept s cizrnou je plný vlákniny a bílkovin. Perfektní zdravá večeře, jejíž příprava už snad nemůže být jednodušší.
Počet porcí 4 porce
Doba přípravy 5 minutes
Doba vaření 10 minutes
Celkový čas 15 minutes

Pomůcky

  • 1 kuchyňský mixér
  • 1 hluboká pánev

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžičky uzené papriky
  • 600 g cizrny v konzervě
  • sůl a pepř na dochucení
  • 150 g cherry rajčat

Na omáčku z pečených paprik

  • 400 g pečených paprik
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1 hrst nasekané čerstvé petrželky
  • 50 g pražených oloupaných mandlí
  • 1 lžička harissy
  • 1/2 červené chilli papričky
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

  • Cherry rajčata si nakrájejte na poloviny a 3 stroužky česneku si nakrájejte na tenké plátky. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a zlehka na něm orestujte nakrájený česnek. Stačí opravdu chvilka, jen aby se česnek rozvoněl.
  • Poté do pánve přidejte uzenou papriku, cizrnu z plechovky (vč. vody) a cherry rajčata nakrájená na poloviny. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a nechte jen zlehka probublávat. Můžete cizrnu zlehka osolit.
  • Zatímco se cizrna s rajčaty vaří, připravte si omáčku. Všechny ingredience na omáčku dejte do kuchyňského mixéru a vymixujte do hladka.
  • Hotovou omáčku nalijte do pánve s cizrnou a promíchejte. Nechte dalších 5 minut vařit, aby se všechny ingredience hezky propojily a můžete podávat. Já cizrnu nejraději servíruji s čerstvým pita chlebem, fetou, chilli olejem a čerstvou petrželkou.
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Španělská
Klíčové slovo: Bez lepku, Mealprep, Omáčka, Vegetariánské