Go Back

Brownies z bílé čokolády

Brownies nemusí být jen z tmavé čokolády. Bílá čokoláda se do brownies hodí stejně skvěle a v kombinaci s vlašskými ořechy vás naprosto ohromí!
Počet porcí 9 kousků
Doba přípravy 5 minutes
Doba vaření 30 minutes
Celkový čas 35 minutes

Pomůcky

  • 1 čtvercový plech 22x22cm
  • 1 větší mísa

Ingredience

  • 115 g másla (rozpuštěné)
  • 225 g bílé čokolády (nasekaná na menší kousky)
  • 100 g bílého krupicového cukru
  • 50 g třtinového cukru
  • 2 vejce (velikost M)
  • 1 lžička vanilkového extraktu (lze vynechat)
  • 127 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky kypřicího prášku
  • 1/2 lžičky soli
  • 35 g vlašských ořechů (nasekaných)
  • moučkový cukr na dokončení

Postup

  • Troubu si předehřejte na 175℃ a čtvercovou formu, ve které budete brownies péct, si vyložte pečicím papírem.
  • Do větší mísy si dejte rozpuštěné máslo (může být ještě teplé) a přidejte do něj nasekanou bílou čokoládu. Důkladně promíchejte, aby se čokoláda v másle rozpustila.
  • Přidejte krupicový cukr, obě vejce, vanilkový extrakt a znovu promíchejte.
  • Do těsta na brownies přidejte také mouku, kypřicí prášek a sůl a pomocí stěrky znovu promíchejte, aby vám vzniklo hladké těsto.
  • Nakonec vmíchejte nahrubo nasekané vlašské ořechy a těsto přelijte do připravené čtvercové formy.
  • Vložte do předehřáté trouby a pečte 25-28 minut nebo do té doby, aby okraje i povrch brownies byl zlatavě hnědý, lehce vypouklé, ale střed stále ještě lehce nedopečený (neměl by se vám do něj ale zabořit prst).
  • Hotové brownies nechte vychladnout ve formě, díky tomu se dopeče i střed brownies, ale nebude vysušené a zcela vychladlé posypte moučkovým cukrem.

Poznámky

  • Pokud se vám čokoláda nerozpustí v horkém másle, pomozte si mikrovlnnou troubou. Směs dejte na 10-15s do mikrovlnné trouby, trochu zahřejte a zase promíchejte. Opakujte, dokud směs není zcela kompaktní.
Kalorie: 472kcal
Chod: Dezerty a moučníky
Kuchyně: Americká
Klíčové slovo: Pro děti, Rychlé, Sladké, Snadné