Troubu si předehřejte na 175℃ a čtvercovou formu, ve které budete brownies péct, si vyložte pečicím papírem.
Do větší mísy si dejte rozpuštěné máslo (může být ještě teplé) a přidejte do něj nasekanou bílou čokoládu. Důkladně promíchejte, aby se čokoláda v másle rozpustila.
Přidejte krupicový cukr, obě vejce, vanilkový extrakt a znovu promíchejte.
Do těsta na brownies přidejte také mouku, kypřicí prášek a sůl a pomocí stěrky znovu promíchejte, aby vám vzniklo hladké těsto.
Nakonec vmíchejte nahrubo nasekané vlašské ořechy a těsto přelijte do připravené čtvercové formy.
Vložte do předehřáté trouby a pečte 25-28 minut nebo do té doby, aby okraje i povrch brownies byl zlatavě hnědý, lehce vypouklé, ale střed stále ještě lehce nedopečený (neměl by se vám do něj ale zabořit prst).
Hotové brownies nechte vychladnout ve formě, díky tomu se dopeče i střed brownies, ale nebude vysušené a zcela vychladlé posypte moučkovým cukrem.