Troubu předehřejte na 165°C a připravte si dva plechy vyložené pečicím papírem.
V míse smíchejte máslo s oběma druhy cukru a pomocí ručního šlehače vyšlehejte do nadýchané pěny. Trvá to cca 3-5 minut.
Přidejte zakysanou smetanu, obě vejce a vanilkový extrakt. Opět dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily do hladké směsi.
Do směsi přidejte mouku, ovesné vločky, sůl, skořici a prášek do pečiva. Míchejte, dokud se všechny suroviny nespojí a nevytvoří těsto. Dejte si pozor, abyste těsto nepřemíchali – mělo by být jen tak akorát spojené.
Pomocí velké lžíce nebo naběračky na zmrzlinu vytvarujte z těsta koule. Pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem, s dostatečným rozestupem mezi jednotlivými kousky.
Sušenky pečte v předehřáté troubě 10-13 minut. Sušenky budou po vytažení z trouby vypadat stále trochu syrové – to je v pořádku. Nechte je na plechu cca 5 minut vychladnout, poté je přeneste na 30 minut do lednice.
Během chlazení sušenek připravte náplň. Do mísy dejte máslo a mixujte 3-4 minuty, dokud nebude nadýchané. Přidejte moučkový cukr a ricottu a šlehejte, dokud se ingredience nespojí a nevytvoří nadýchaný hladký krém.
Broskve si nakrájejte na plátky. Každou vychlazenou sušenku pak potřete připravenou náplní a na vrch přidejte několik plátků čerstvé broskve. Podávejte ideálně vychlazené rovnou z lednice.