Go Back

Broskvové sušenky

Pokud hledáte letní dezert, který oslní vaše chuťové pohárky, tyto broskvové sušenky jsou tou správnou volbou. Kombinují svěží, sladkou chuť čerstvých broskví s krémovým sýrem a sušenkovým základem, což vytváří dokonalou harmonii chutí.
Počet porcí 16 sušenek
Doba přípravy 20 minutes
Doba vaření 12 minutes
Celkový čas 32 minutes

Pomůcky

  • 1 plech na pečení
  • 1 naběračka na zmrzlinu
  • 1 velká mísa

Ingredience

  • 225 g másla (pokojové teploty)
  • 200 g krupicového cukru
  • 200 g třtinového cukru
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 2 vejce (velikost M)
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 420 g hladké mouky
  • 135 g ovesných vloček
  • 1 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička skořice
  • 1/4 lžičky kypřicího prášku

Na dokončení:

  • 2 broskve
  • 250 g ricotty nebo krémového sýra
  • 35 g másla
  • 100 g moučkového cukru

Postup

  • Troubu předehřejte na 165°C a připravte si dva plechy vyložené pečicím papírem.
  • V míse smíchejte máslo s oběma druhy cukru a pomocí ručního šlehače vyšlehejte do nadýchané pěny. Trvá to cca 3-5 minut.
  • Přidejte zakysanou smetanu, obě vejce a vanilkový extrakt. Opět dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily do hladké směsi.
  • Do směsi přidejte mouku, ovesné vločky, sůl, skořici a prášek do pečiva. Míchejte, dokud se všechny suroviny nespojí a nevytvoří těsto. Dejte si pozor, abyste těsto nepřemíchali – mělo by být jen tak akorát spojené.
  • Pomocí velké lžíce nebo naběračky na zmrzlinu vytvarujte z těsta koule. Pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem, s dostatečným rozestupem mezi jednotlivými kousky.
  • Sušenky pečte v předehřáté troubě 10-13 minut. Sušenky budou po vytažení z trouby vypadat stále trochu syrové – to je v pořádku. Nechte je na plechu cca 5 minut vychladnout, poté je přeneste na 30 minut do lednice.
  • Během chlazení sušenek připravte náplň. Do mísy dejte máslo a mixujte 3-4 minuty, dokud nebude nadýchané. Přidejte moučkový cukr a ricottu a šlehejte, dokud se ingredience nespojí a nevytvoří nadýchaný hladký krém.
  • Broskve si nakrájejte na plátky. Každou vychlazenou sušenku pak potřete připravenou náplní a na vrch přidejte několik plátků čerstvé broskve. Podávejte ideálně vychlazené rovnou z lednice.
Kalorie: 488kcal
Chod: Dezerty a moučníky
Kuchyně: Americká
Klíčové slovo: Léto, Rychlé, Sladké, Snadné