Go Back

Avokádový toast s vejcem

Tento jednoduchý recept na avokádový toast s vejcem a parmskou šunkou poslouží jako skvělý klasický brunch, vlastně i rychlá snídaně. Je ale stejně dobrý i jako oběd nebo lehká večeře.
Počet porcí 4 osoby
Doba přípravy 5 minutes
Doba vaření 15 minutes
Celkový čas 20 minutes

Ingredience

  • 4 vejce
  • 4 plátky kváskového chleba (případně jiného oblíbeného pečiva)
  • 1 stroužek česneku
  • 1 velké avokádo
  • 8 plátků parmské šunky
  • olivový olej

Postup

  • Připravte si menší hrnec a napusťe ho do 3/4 vodou. Vodu přiveďte k varu. Do malé sklenice si rozklepněte 1 vejce. Lžící vodu rozmíchejte tak, aby se vám ve středu hrnce vytvořil menší vír a pak vejce do víru vody opatrně vložte - vzniklý vír pomůže bílku obtočit se kolem žloutku. Vejce vařte 3 minuty až 5 minut (3 minuty pokud máte rádi žloutek tekutější, 5 minut pokud chcete žloutek pevnější). Poté vejce je vyjměte děrovanou lžící a dejte stranou na talíř vyložený papírovou utěrkou, aby se osušila. Stejným způsobem připravte zbylá vejce.
  • Mezitím si vedle předehřejte pánev na vysokou teplotu. Plátky chleba potřete z obou stran trochou oleje, položte je na pánev, můžete trochu snížit ohřev a opékejte 2-3 minuty dokud nezezlátnou a neopečou se. Odložte stranou, aby mírně vychladly, a poté každý plátek potřete česnekem a rozložte na 4 talíře.
  • Každé avokádo rozpulte, zbavte pecky a oloupejte. Každou polovinu avokáda rozkrojte na 2 klínky a každý klínek položte na plátky česnekového opečeného chleba spolu se 2 plátky parmské šunky. Každou bruschettu doplňte ještě teplým sázeným vejcem a při podávání osolte a okořeňte čerstvě mletým černým pepřem.
Kalorie: 363kcal
Chod: Snídaně a brunch
Kuchyně: Francouzská
Klíčové slovo: Pro děti, Rychlé