Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si plech vyložený pečicím papírem. Na pánvi na oleji osmahněte nakrájenou slaninu a nadrobno nakrájenou bílou cibuli. Smažte, dokud cibule nezesklovatí a slanina nezezlátne. Poté do pánve přidejte mleté hovězí maso, lehce maso osolte a opepřete. Opékejte dokud maso nezhnědne.
Do pánve nasypte uzenou papriku, mletý kmín, chilli vločky a česnekový prášek. Dobře promíchejte, aby se chutě propojily. Přidejte kečup, rajčatový protlak, hořčici a worcesterskou omáčku a lžíci cukru. Promíchejte a dochuťte dle potřeby solí a pepřem.
Směs nechte asi 10 minut dusit, aby se chutě spojily. V případě potřeby lehce podlijte vodou. Housky na hamburgery rozkrojte napůl a lehce je nasucho na pánvi opečte. Bloček čedaru si nastrouhejte.
Na spodní část housky dejte cca lžíci pikantní hovězí směsi. Hovězí směs posypte nastrouhaným sýrem a přikryjte druhou částí housky.
Rozpuštěné máslo smíchejte s nasekanou čerstvou petrželkou a směsí potřete vrchní část housek. Housky rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě dokud se sýr nerozpustí a housky napovrchu nezezlátnou - cca 5-7 minut. Dobrou chuť!