Rychlé, zdravé a neuvěřitelně dobré, přesně takový je tento recept na těstoviny s avokádovou omáčkou. Recept v sobě spojuje jednoduchost přípravy s bohatou chutí avokádové omáčky, kterou snadno připravíte během několika minut.
Avokádo v kombinaci s čerstvou bazalkou vytváří dokonale hladkou a neuvěřitelně krémovou omáčku, která je lehčí než tradiční smetanové omáčky, ale chutí se jim snadno vyrovná. A to nejlepší na tom je, že těstoviny jsou s touto omáčkou skvělé nejen teplé, ale i studené!
Přidáním cherry rajčat, krájeného čerstvého špenátu nebo dokřupava orestované cukety zvýšíte barevnost a výživovou hodnotu pokrmu. No a pokud máte chuť na něco sytějšího, můžete přidat vařené kuřecí maso, kousky slaniny nebo třeba na másle opečenou rybu. Fantazii se meze nekladou. Takže pokud si k těstovinám uděláte třeba steak, věřte mi, že vás budou svrbět ruce, abyste ten talíř se zbytky omáčky nakonec nevylizovali.
Těstoviny a avokádo? Tu kombinaci si zamilujete!
Já sama jsem k této kombinaci byla nejprve docela skeptická. Přeci jen mám avokádo spojené se studenými recepty, povětšinou toasty nebo saláty. Ale jakmile jsem ho poprvé ochutnala v kombinaci s těmito těstovinami, byla jsem příjemně překvapená. Avokádo dodává omáčce bohatou, hedvábnou texturu, která se dokonale snoubí s těstovinami. Navíc díky tomu, že avokádo je plné zdravých tuků a vitamínů, má pak celý recept i mnoho dalších benefitů.
Pokud se tedy alespoň trochu nebojíte experimentování v kuchyni, tento recept si určitě oblíbíte. Můžete přidat různé ingredience podle své chuti a vytvořit tak vlastní unikátní variantu. Ať už zvolíte jakoukoliv kombinaci, těstoviny s krémovou avokádovou omáčkou jsou vždy skvělou volbou pro rychlou a zdravou večeři. Navíc je to ideální pokrm pro letní dny, kdy hledáte něco lehkého, ale zároveň sytého.
Že receptů na snadné a dobré těstoviny není nikdy dost? Tak až vám tyhle avokádové polezou i ušima, zkuste je vyměnit třeba za tyhle Zapečené těstoviny s kuřecím masem a brokolicí! Další klasika, která má u nás doma vždycky velký úspěch.
Těstoviny s avokádovou omáčkou
Pomůcky
- 1 hrnec na těstoviny
- 1 tyčový mixér
- 1 větší pánev
Ingredience
- 300 g těstovin
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 větší cuketa
- 1 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- 2 menší avokáda
- 1 hrst čerstvé bazalky
- 1 vejce
- parmezán
- sůl a pepř na dochucení
Postup
- Těstoviny uvařte v osolené vodě dle návodu na obalu tak, aby byly al dente. Poté je sceďte a cca 1 hrnek vody z těstovin si odložte stranou.
- Cuketu nakrájejte na tenké plátky. Olivový olej rozehřejte na pánvi a opečte na něm nakrájenou cuketu z obou stran dozlatova. Dochuťte solí a tymiánem.
- Do vyšší nádoby dejte avokádo, bazalku, vejce, špetku soli a cca 1/2 hrnku vody z těstovin. Pomocí tyčového mixéru ingredience společně vymixujte dohladka. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody z těstovin. Výsledná omáčka by měla být hladká a krémová.
- Uvařené těstoviny přidejte do pánve, ve které se restuje cuketa a zalijte je avokádovou omáčkou. Promíchejte, aby se těstoviny v omáčce dobře obalily a podávejte s nastrouhaným čerstvým parmezánem.
Vyzkoušeli jste tento recept?
Dejte mi vědět, jak vám chutnal! Můžete mi napsat komentář níže nebo mě označte @receptyodanicky na Instagramu a k fotce přidejte hashtag #receptyodanicky.