Cottage lívance jsou přesně tou snídaní, která vás nabije energií a zasytí na dlouhé hodiny dopředu. Kromě toho, že jsou neuvěřitelně nadýchané a dobré, mám pro vás hned několik dalších důvodů, proč si tyhle lívance zamilujete. Jsou totiž také neuvěřitelně snadné na přípravu. Na celý recept si vystačíte jen s kuchyňským mixérem a pánví. Všechny ingredience na těsto společně vymixujete do hladka a máte skoro hotovo!
Dalším benefitem je jejich nutriční hodnota. Na jednu porci mají krásných 20g bílkovin. A co si budeme…my ženy máme většinou největší problém sníst dostatek bílkovin během celého dne. Tyhle lívance vám tento cíl pomohou velice snadno naplnit. Na lívance navíc nemusíte použít ani gram mouky a uvidíte sami, že se po nich vrhnou jak děti, tak dospělí!
A jak lívance s cottage sýrem chutnají?
Dostalo se ke mně spousta dotazů ohledně toho, zda v lívancích není cítit chuť cottage sýra. Vzhledem k tomu, že je cottage do těsta vymixován úplně do hladka, nepoznáte ho jak na struktuře, tak na chuti. Mnohem více je z těsta cítit banán. Proto v kombinaci s vanilkou a skořicí se vám po ochutnání těchto lívanců vybaví spíše chuť dobrého banánového chlebíčku.
Ideální snídaně, kterou si připravíte dopředu!
Tyhle lívanečky jsou skvělou snídaní, kterou si můžete připravit než se celá rodina vzbudí. Hotové lívance můžete před podáváním uchovávat v teplé troubě. Jednoduše je vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a udržujte v troubě předehřáté cca na 100°C, aby zůstaly krásně teplé.
A nebo si je klidně můžete schovat do krabičky a vzít si je jako snídani do práce! Lívance totiž vydrží až 4 dny ve vzduchotěsné nádobě, a proto si je ráda připravuji v rámci přípravy jídel na celý týden.
Tolik možností, jak je servírovat
Co je na takových lívancích nejlepší? Že máte takovou hromadu možností, jak je servírovat, že vás snad nikdy nemohou přestat bavit! Mám pro vás pár tipů, s čím si je nejraději dávám já. Ale věřte mi, že fantazii se meze nekladou, a proto sáhněte po tom, na co máte zrovna chuť.
- čerstvé ovoce (hlavně jahody, banán, borůvky nebo maliny)
- oříškové máslo
- kousky čokolády
- řecký jogurt
- javorový sirup
- zakysaná smetana
No a pokud by vás tyto lívance přeci jen omrzeli, mám pro vás ještě jeden skvělý tip. Připravte si třeba tyhle klasické Americké lívance, které sice tolik nezabodují v kalorických tabulkách, ale jejich chuť vám to skvěle vynahradí!
Snídaňové cottage lívance
Pomůcky
- 1 kuchyňský mixér
- 1 pánev
Ingredience
- 80 g cottage sýra
- 100 g ovesných vloček
- 1 banán
- 2 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/2 lžičky skořice
- 2 lžičky kypřicího prášku
- olej ve spreji
Postup
- Všechny ingredience vložte do kuchyňského mixéru a vymixujte do hladkého těsta.
- Nepřilnavou pánev rozpalte na střední stupeň a lehce ji postříkejte/potřete olejem.
- Z těsta na pánvi vytvořte lívance (pokud chcete mini lívanečky, pak je to cca 1 lžíce = 1 lívanec) a pomalu opékejte.
- Jakmile se na povrchu lívance začnou tvořit bubliny, lívanec otočte a opékejte z druhé strany dozlatova.
- Podávejte s čerstvým ovocem, oříškovým máslem a řeckým jogurtem, zakápnuté javorovým sirupem nebo medem. Dobrou chuť!
Vyzkoušeli jste tento recept?
Dejte mi vědět, jak vám chutnalo! Můžete mi napsat komentář níže nebo mě označte @receptyodanicky na Instagramu a k fotce přidejte hashtag #receptyodanicky.