Kuře s noky v citronové omáčce

Kuře s noky v citronové omáčce je asi nejpopulárnější recept na mém blogu. A není se čemu divit. Jídlo je hotové za 20 minut, připravuje se na jedné pánvi a je neuveřitelně dobré.

Rating: 0.00
(0)
Autor: Anička
5. 11. 2023

Kuře s noky v citronové omáčce je asi nejpopulárnější recept na mém blogu. A není se čemu divit. Jídlo je hotové za 20 minut, připravuje se na jedné pánvi a je neuvěřitelně dobré. Je to proto ideální recept, když v týdnu nemáte moc času na vaření, ale i tak si chcete připravit něco dobrého.

Noky se navíc vaří rovnou v omáčce, takže opravdu nepotřebujete nic víc, než jen jednu pánev. A co oceníte během náročného týdne víc, než minimum špinavého nádobí, a tím pádem víc času pro sebe?

Jen si to představte. Noky měkké jako obláček, připravené v sametově krémové omáčce, servírované s lehce pikantním šťavnatým kuřecím masem. A právě ta omáčka vyzdvihne tohle jídla na úplně jinou úroveň. Až by člověk skoro nevěřil tomu, že je možné tak dobré jídlo uvařit doslova za pár minut.

kuře s noky

Užitečné tipy, jak si připravit to nejlepší kuře s noky

  • Nepoužívejte čerstvé, doma připravené noky. U tohoto receptu se paradoxně držte toho, že kupované noky jsou opravdu lepší než ty domácí. Čerstvé domácí noky jsou křehké a hodně jemné. Vzhledem k tomu, že u tohoto receptu vaříme vše v jedné pánvi, mohly by se vám noky rozpadat.
  • Smetana. Až budete do omáčky přidávat smetanu, dejte si pozor na to, aby měla pokojovou teplotu. Pokud byste jí přidali rovnou z lednice, omáčka by se vám mohla srazit.
  • Parmezán. Samozřejmě, že můžete použít už předem nastrouhaný. Já ale doporučuji nastrouhat ho čerstvý. Lépe se vám v omáčce rozpustí a ta pak bude jemnější a krémovější.
Kuře s noky

Kuře s noky v citronové omáčce

Noky měkké jako obláček, připravené v sametově krémové omáčce, servírované s lehce pikantním šťavnatým kuřecím masem. Recept, který si zamilujete stejně rychle, jako jej uvaříte!
Počet porcí 4 porce
Doba přípravy 5 minutes
Doba vaření 15 minutes
Celkový čas 20 minutes

Pomůcky

  • 1 hluboká pánev

Ingredience
  

  • 500 g bramborových noků
  • 2 velká kuřecí prsa (cca 500g)
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1/2 lžičky sušeného oregána
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 3 stroužky česneku (prolisované)
  • šťáva z jednoho citronu (pokud máte rádi jemnější omáčku, přidejte šťávu pouze z 1/2 citronu)
  • 240 ml kuřecího vývaru
  • 240 ml smetany ke šlehání
  • 100 g parmezánu

Postup
 

  • Nejprve si kuřecí prsa rozdělte na polovinu a z každé strany je důkladně osolte, opepřete a okořeňte paprikou a oregánem.
  • Ve velké pánvi si rozehřejte olivový olej, přidejte lžíci másla a z každé stany kuřecí prsa hezky orestujte dozlatova. Trvá to cca 3 minuty z každé strany, záleží na tom, jak silné plátky kuřecích prsou jste si připravili.
  • Kuřecí prsa vyndejte z pánve a ve stejné pánvi nejprve orestujte prolisovaný česnek. Přidejte šťávu z citronu, kuřecí vývar a smetanu a přiveďte k varu.
  • Jakmile se omáčka začne vařit, přidejte nastrouhaný parmezán, noky a důkladně promíchejte. Přikryjte poklicí a vařte cca 3-5 minut, dokud omáčka lehce nezhoustne a noky se v omáčce neuvaří.
  • Nakonec do pánve vraťte kuřecí prsa, společně nechte povařit ještě 3-4 minuty, aby se chutě hezky spojily a můžete podávat. Doporučuji servírovat s extra parmezánem.
Kalorie: 661kcal
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Italská
Klíčové slovo: Omáčka, Rychlé, Z jednoho hrnce

Vyzkoušeli jste tento recept?

Dejte mi vědět, jak vám chutnal! Můžete mi napsat komentář níže nebo mě označte @receptyodanicky na Instagramu a k fotce přidejte hashtag #receptyodanicky.

Sdílet recept

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




Líbí se mi
Close
Copyright © 2023 Recepty od Aničky.
Close