Kuře na bylinkovém másle s rýžovým pilafem je recept, který jsem si během letošního podzimu neskutečně oblíbila. Příprava vám zabere necelých 5 minut a poté se vše zcela bez starostí peče v troubě. Jedná se tedy o ideální večeři, kterou si zvládnete připravit i během hektického týdne, kdy na vaření nemáte ani pomyšlení.
Jedná se o perfektní večeři, kterou můžete naservírovat jak rodině, tak přátelům během dlouhých podzimních večerů. A se skleničkou bílého vína tohle jídlo nebude mít chybu!
Ja vím, receptů na kuře s rýží je všude spousty a mnohé z vás už přestávají bavit. Na mém blogu se ale takové recepty budou objevovat často, a v takovém podání, že si je zamilujete. Ono totiž i obyčejné kuře s rýží může chutnat skvěle! A já vám skrz moje recepty ukážu, jak na to.
Tenhle recept jsem dala dohromady z ingrediencí, které mi vlastně zůstaly jako zbytky v lednici a výsledek? Jen během posledního týdne jsem ho vařila 3x, takže si obrázek můžete udělat sami.
Vůně pečeného kuřete je něco, co máme snad všichni spojené s dětstvím. Tento recept vás proto do dětství možná trochu vrátí. Má ale o trochu zajímavější twist díky použití kombinace bylinek jako je oregano nebo tymián, a fety, která celý recept příjemně osvěží a dodá mu takový odlehčenější nádech.
O rýži se v troubě nemusíte vůbec starat a během toho, co se vám večeře vaří v troubě, můžete volný čas využít pro sebe. Nakonec nebudete věřit, jak skvělé jídlo se dá vytvořit téměř bez práce.
A pokud jednoduché a rychlé recepty milujete, pak musíte vyzkoušet také tyhle Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny nebo Kuře s noky v citronové omáčce.
Kuře na bylinkovém másle s rýžovým pilafem
Pomůcky
- 1 větší pekáč
Ingredience
- 6 kuřecí prsou nebo stehen
- 2 lžíce olivového oleje
- 60 g strouhaného parmezánu
- 6 stroužků česneku
- 2 lžičky sušeného oregana
- 2 lžičky sušeného tymiánu
- 1 lžička uzené papriky
- sůl a pepř na dochucení
- 250 g jasmínové rýže
- 1 nastrouhaná menší cuketa
- 560 ml kuřecího vývaru
- 1 lžička sušené cibule
- 30 g másla
- 100 g fety k servírování
Postup
- Troubu si předehřejte na 200°C. Ve velké míse smíchejte kuřecí maso s tymiánem, oreganem, paprikou, parmezánem, prolisovanými stroužky česneku, olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem.
- Do pekáče nejprve nasypte jasmínovou rýži, přidejte nastrouhanou cuketu a zalijte vývarem. Opět lehce osolte a ochuťte sušenou cibulí. Na vrch vyskládejte kuřecí maso. Na každý kousek masa přidejte kousek másla.
- Pekáč vložte do trouby a pečte cca 40 minut, dokud není rýže hotová. Pokud se všechna tekutina vyvařila a rýže je stále tvrdší, přilijte cca 100-150ml vody nebo vývaru a pečte dalších 10-15 minut.
- Podávejte posypané fetou, případně s lístky čerstvého tymiánu.
Poznámky
Vyzkoušeli jste tento recept?
Dejte mi vědět, jak vám chutnalo! Můžete mi napsat komentář níže nebo mě označte @receptyodanicky na Instagramu a k fotce přidejte hashtag #receptyodanicky.