Kuře na bylinkovém másle s rýžovým pilafem

Rating: 0.00
(0)
Autor: Anička
9. 11. 2023

Kuře na bylinkovém másle s rýžovým pilafem je recept, který jsem si během letošního podzimu neskutečně oblíbila. Příprava vám zabere necelých 5 minut a poté se vše zcela bez starostí peče v troubě. Jedná se tedy o ideální večeři, kterou si zvládnete připravit i během hektického týdne, kdy na vaření nemáte ani pomyšlení.

Jedná se o perfektní večeři, kterou můžete naservírovat jak rodině, tak přátelům během dlouhých podzimních večerů. A se skleničkou bílého vína tohle jídlo nebude mít chybu!

Ja vím, receptů na kuře s rýží je všude spousty a mnohé z vás už přestávají bavit. Na mém blogu se ale takové recepty budou objevovat často, a v takovém podání, že si je zamilujete. Ono totiž i obyčejné kuře s rýží může chutnat skvěle! A já vám skrz moje recepty ukážu, jak na to.

Tenhle recept jsem dala dohromady z ingrediencí, které mi vlastně zůstaly jako zbytky v lednici a výsledek? Jen během posledního týdne jsem ho vařila 3x, takže si obrázek můžete udělat sami.

kuře

Vůně pečeného kuřete je něco, co máme snad všichni spojené s dětstvím. Tento recept vás proto do dětství možná trochu vrátí. Má ale o trochu zajímavější twist díky použití kombinace bylinek jako je oregano nebo tymián, a fety, která celý recept příjemně osvěží a dodá mu takový odlehčenější nádech.

O rýži se v troubě nemusíte vůbec starat a během toho, co se vám večeře vaří v troubě, můžete volný čas využít pro sebe. Nakonec nebudete věřit, jak skvělé jídlo se dá vytvořit téměř bez práce.

A pokud jednoduché a rychlé recepty milujete, pak musíte vyzkoušet také tyhle Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny nebo Kuře s noky v citronové omáčce.

Kuře na bylinkovém másle s rýžovým pilafem

Kuře na bylinkovém másle s rýžovým pilafem je mým oblíbeným receptem. Toto jídlo vás ohromí nejen vynikající chutí, ale především svou jednoduchostí.
Porce 6 porcí
Doba Přípravy 5 minut
Doba Vaření 45 minut
Celkový čas 50 minut

Pomůcky

  • 1 větší pekáč

Ingredience
  

  • 6 kuřecí prsou nebo stehen
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 60 g strouhaného parmezánu
  • 6 stroužků česneku
  • 2 lžičky sušeného oregana
  • 2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1 lžička uzené papriky
  • sůl a pepř na dochucení
  • 250 g jasmínové rýže
  • 1 nastrouhaná menší cuketa
  • 560 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžička sušené cibule
  • 30 g másla
  • 100 g fety k servírování

Postup
 

  • Troubu si předehřejte na 200°C. Ve velké míse smíchejte kuřecí maso s tymiánem, oreganem, paprikou, parmezánem, prolisovanými stroužky česneku, olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem.
  • Do pekáče nejprve nasypte jasmínovou rýži, přidejte nastrouhanou cuketu a zalijte vývarem. Opět lehce osolte a ochuťte sušenou cibulí. Na vrch vyskládejte kuřecí maso. Na každý kousek masa přidejte kousek másla.
  • Pekáč vložte do trouby a pečte cca 40 minut, dokud není rýže hotová. Pokud se všechna tekutina vyvařila a rýže je stále tvrdší, přilijte cca 100-150ml vody nebo vývaru a pečte dalších 10-15 minut.
  • Podávejte posypané fetou, případně s lístky čerstvého tymiánu.

Poznámky

Já osobně peču vše v troubě odkryté a za 40 minut mám hotovo. Čas se ale bude odvíjet od velikosti vašeho pekáče a také od velikosti kuřecích prsou či stehen. Stehna se obecně budou dělat déle než kuřecí prsa.
Kalorie: 562kcal
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Středomořská
Klíčové slovo: Bez lepku, Rychlé, Z jednoho hrnce

Vyzkoušeli jste tento recept?

Dejte mi vědět, jak vám chutnalo! Můžete mi napsat komentář níže nebo mě označte @receptyodanicky na Instagramu a k fotce přidejte hashtag #receptyodanicky.

Sdílet recept

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




Like
Close
Copyright © 2023 Recepty od Aničky.
Close