Křupavá quesadilla naplněná šťavnatým kuřecím masem, táhnoucím se sýrem a restovanou zeleninou – u nás doma velice oblíbená rychlá večeře, kterou bychom jedli klidně každý den a asi by se nám nikdy neomrzela.
Recept je sám o sobě vlastně úplně jednoduchý. Přitom je výsledek něčím zvláštní. To, že necháte zeleninu i maso lehce marinovat, posune samotnou quesadillu hned o kousek výš. A pokud si chcete s chutěmi ještě víc pohrát, nebojte se sáhnout po různé kombinaci sýrů. Nemusíte zůstat jen u čedaru. Vyzkoušejte třeba mix mozzarelly, čedaru a goudy. Jen vždy myslete na to, že již kupovaný strouhaný sýr se nikdy tak krásně nerozteče jako ten, který si nastrouháte sami doma.

Jak může být vaše quesadilla ještě lepší?
- Vždy křupavé – před opékáním quesadilly můžete její vnější stranu tortilly lehce potřít směsí olivového oleje a limetkové šťávy – dodá jí to extra křupavost a zabrání přílišnému navlhnutí.
- Ochucení kuřete – marinování kuřete v limetové šťávě pomůže maso nejen zkřehčit, ale dodá mu také jemnou kyselost, která je v krásném kontrastu se tučným a výrazným sýrem.
- Strouhaný parmezán – přidejte na spodní stranu tortilly trochu strouhaného parmezánu, což vytvoří při opékání extra křupavou a chutnou kůrku, která „zapečetí“ quesadillu.
- Blanšírování zeleniny – Pro zachování svěžesti a křupavosti zeleniny ji před restováním krátce povařte ve vroucí vodě a ihned zchlaďte v ledové vodě. Tím si udrží svou barvu a texturu.
Já věřím tomu, že s těmito tipy se vaše quesadilla stane opravdovým hitem i u vás doma. U nás je to přesně to jídlo, po kterém sáhnu, když potřebuji něco rychlého, snadného a přitom fakt dobrého. A kdybyste hledali tip na další skvělou variaci, jak si quesadillu připravit, mám na blogu ještě další skvělý recept, který najdete přímo TADY.

Quesadilla s kuřetem a čedarem
Ingredience
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 červená cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 4-6 kuřecích horních stehen
- 1 limeta
- 2 lžičky drceného kmínu
- 1/2 lžičky chilli
- 1 lžíce sušeného česneku
- 2 lžíce sušené cibule
- 1 1/2 lžíce uzené papriky
- 1 lžička sladké papriky
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- sůl a pepř na dochucení
- 300 g čedaru
- 4 velké tortilly (alespoň 25cm)
Postup
- Obě papriky nakrájejte na kostičky, cibuli nadrobno a společně dejte do větší mísy. Zalijte 1 lžící olivového oleje, přidejte lžíci kmínu, 1/4 lžičkou chilli a špetkou soli. Promíchejte a odložte stranou.
- Kuřecí maso nakrájejte na kostky a vložte do jiné mísy. Maso zakápněte šťávou z celé limety a dochuťte česnekem, sušenou cibulí, oběma druhy paprik, zbytkem kmínu, chilli, koriandrem, solí a pepřem. Dobře promíchejte.
- Sýr si nahrubo nastrouhejte a odložte stranou.
- Na pánvi rozehřejte druhou lžíci oleje a orestujte na něm zeleninu tak, aby hezky změkla a lehce se opekla. Poté ji z pánve vyndejte a dejte do pánve ochucené kousky kuřete.
- Pokud by pánev byla příliš suchá, přidejte trochu oleje a kuře smažte tak, aby se ze všech stran opeklo dozlatova a bylo zcela propečené.
- Kuře můžete stáhnout z pánve, případně si připravte pánev novou a položte na ní tortillu. Rovnoměrně ji posypte strouhaným sýrem. Na sýr pak rovnoměrně rozdělte část osmažené zeleniny a kuřete.
- Jakmile se sýr začne roztékat, přeložte tortillu na polovinu a lehce ji opékejte z obou stran. Tortillu na pánvi zásadně otáčejte přes uzavřenou rovnou hranu, nikoli přes její "oblou" část. Díky tomu se vám tortilla bude otáčet o mnoho snáze.
- Opakujte stejný postup s ostatními tortillami. Hotovou quesadillu pak vždy nakrájejte ji na tři až čtyři menší kousky. Ihned podávejte a můžete ji doplnit o čerstvou salsu, guacamole nebo zakysanou smetanu.
Vyzkoušeli jste tento recept?
Dejte mi vědět, jak vám chutnalo! Můžete mi napsat komentář níže nebo mě označte @receptyodanicky na Instagramu a k fotce přidejte hashtag #receptyodanicky.