Big Mac Tacos rozhodně stojí za všechen ten humbuk, který se kolem nich na TikToku strhl! Jde o dokonalé spojení populární chuti Big Macu s křupavými tacos. Vzhledem k tomu, že celý recept stojí jen na pár ingrediencích, dejte si záležet na jejich výběru. Sáhněte proto po opravdu kvalitním hovězím mase, jehož chuť vás bude v kombinaci s omáčkou provázet každým soustem.
Proč je recept na Big Mac tacos tak populární?
- Jednoduchost. Hovězí maso jen rozprostřete na tortillu, opečete z obou stran, přidáte plátek sýra, omáčku a jídlo máte hotové. Celá příprava vám tedy nezabere víc jak 15 minut.
- Chuť. Nevíte, jestli máte chuť na tacos nebo na opravdu dobrý a šťavnatý burger? Tyhle Big Mac Tacos to vyřeší za vás. Jedná se o dokonalou fúzi těchto dvou pokrmů, která se prostě neskutečně povedla.
Populární BIG MAC omáčka
Klasický Big Mac se bez omáčky, stejně jako jakýkoliv jiný burger, neobejde! Charakteristická lehce růžová barva omáčky je bezpochyby ikonická. A věřte nebo ne, její napodobení je mnohem jednodušší, než si možná myslíte. Pomocí pár ingrediencí si i doma vykouzlíte tu skvělou chuť, kterou na Big Macu z McDonaldu milujete. Co tedy na omáčku budete potřebovat?
- Majonézu
- Kečup
- Hořčici
- Lák z nakládaných okurek
- Bílý ocet
- Cukr
- Sušenou cibuli
- Sladkou papriku
- Sušený česnek
- Sůl a pepř na dochucení
A protože si omáčku budete připravovat doma, sami nejlépe víte, co do ní dáváte. Pokud byste si jí proto chtěli připravit v trochu odlehčenější verzi, můžete část majonézy nahradit řeckým jogurtem, nebo alespoň sáhnout po odlehčenější verzi majonézy.
Big Mac Tacos
Ingredience
- 8 ks menších tortil
- 500 g mletého hovězího masa
- 8 plátků čedaru
- ledový salát (nakrájený na tenké plátky)
- nakládané okurky (nakrájené na plátky)
- sůl a pepř na dochucení
Na Big Mac omáčku
- 3 lžíce majonézy
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce láku z okurek
- 1 lžíce octa
- 1/2 lžičky cukru
- 1/2 lžičky sladké papriky
- 1 lžička sušené cibule
- 1 lžička česneku
- sůl a pepř na dochucení
Postup
- V malé misce smíchejte majonézu, lák z okurek, kečup, hořčici, cukr, ocet, papriku, sušený česnek a cibuli a dejte stranou.
- Na jednu stranu každé tortilly dejte cca 60g mletého hovězího masa a zploštěte ho tak, aby zcela pokrylo povrch tortilly až k okrajům. Pokud dáváte přednost silnější placičce, přidejte více masa. Navrch posypte solí a pepřem.
- Pánev rozehřejte na střední plamen a opékejte na ní tortilly tou stranou, kde máte rozprostřené maso, dolů. Opékejte cca 4-5 minut až vám začnou okraje masa zlátnout. Pokud je třeba, pomocí obracečky přimáčkněte tortillu k pánvi, aby se vám maso nezkroutilo.
- Po 4-5 minutách tortillu obraťte a začněte ji opékat z druhé strany. Navrch masa dejte 1 plátek čedaru, pánev přikryjte a nechte sýr rozpustit a tortillu, aby se opekla dokřupava. Poté dejte opečenou tortillu stranou a dopečte zbytek tacos.
- Na každé tacos pak dejte menší hrst ledového salátu, pár plátku nakrájených okurek a zakončete pořádnou dávkou omáčky. Dobrou chuť!
Vyzkoušeli jste tento recept?
Dejte mi vědět, jak vám chutnalo! Můžete mi napsat komentář níže nebo mě označte @receptyodanicky na Instagramu a k fotce přidejte hashtag #receptyodanicky.